Општина Источно Ново Сарајево успоставила сарадњу са Архивом БиХ

14.04.2022. 14:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је Срни да је данас потписао веома важан Протокол о сарадњи са Архивом БиХ којим ће бити успостављена озбиљна сарадња у области научно-истраживачког рада, иновација, културе и умјетности, те публицистике.

Катић је рекао да је Протокол потписао са директором Архива БиХ Данијелом Мрдом, те навео да ће се сарадња одвијати у оквиру заједничких пројеката и изложби, те других скупова и дјеловања на другим подручјима од заједничког интереса.

Према његовим ријечима, прва заједничка активност биће велики изазов, али и велики понос - у оквиру манифестације "Принципови дани" и поводом 30 година општине Источно Ново Сарајево.

Слика

Катић је појаснио да ће организовати изложбу о сарајевском атентату, представљајући аутентичне историјске материјале и приказе једне историјске епохе.

Он напомиње да ће у наредном периоду стручни тимови обје институције радити на селекцији и конципирању саме поставке, те ће грађани у јуну имати прилику да виде неке од највреднијих комада грађе из историје.

- У наредним годинама планирамо историју сарајевских Срба приказати кроз аутентичне приказе и историјске доказе битисања и живота нашег народа на овим просторима, чувајући истину од заборава - истакао је он.

Катић је захвалио Мрди и њеним сарадницима за добродошлицу и исцрпну презентацију доступних материјала, уз увјерење да ће потписани Протокол бити почетак плодоносне сарадње и великих резултата.

Коментари 0
Повезане вијести
Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа
За реконструкцију парка Гаврило Принцип 200.000 КМ За реконструкцију парка Гаврило Принцип 200.000 КМ
Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 32m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 50m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    12m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 17m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 5m
    0