Opština Pale nijema na katastrofalno stanje nekadašnjeg studentskog doma na Kalovitim brdima (VIDEO)

27.04.2020. 20:25
3
IZVOR: is-radio.com

Na lokalitetu gdje je nekad bio izviđački dom, a kasnije i Studentski centar Pale na Kalovitim brdima u Palama, vrijeme kao da je stalo. Sve što danas ovdje možete vidjeti su polupani prozori i vrata, ruševine, paljevina, smeće na sve strane, uništeno, devastirano i pokradeno sve što se moglo ukrasti…jedna neprijatna slika koja se ne sreće ni na nekim deponijama.

Pristup ovom mjestu je dozvoljen svakome ko poželi da dođe. Kapija nema, ograda je uglavnom srušena, sve je otvoreno i “na izvolite”. Ovi objekti su i gorjeli dva puta i, pogodite, za to niko nije odgovarao. Kako je još ranije za OSM televiziju potvrđeno, predmet se nalazi u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Građani koji žive u blizini ističu da se na ovom lokalitetu okupljaju lopovi, narkomani, piromani, a u posljednje vrijeme kako su nastupile mjere vezane za virus korona i grupe koje konzumiraju alkohol i smeće bacaju okolo. Jedan od stanovnika koji ima dvorište nadomak ovog lokaliteta kaže da su mu takva lica znala upadati u baštu čupati usjeve i praviti štetu. Svi koji žive u blizini pitaju se ko je odgovoran za ovakvo stanje i da li će nadležni da urade konačno nešto po ovom pitanju.

Objekti i imovina nekadašnjeg izviđačkog doma i Studentskog centra u vlasništvu su opštine Pale, a u kakvom su stanju, možemo slobodno reći da su prepušteni na milost i nemilost sami sebi.

Opština Pale je u više navrata organizovala licitaciju za prodaju ovog nekad reprezentativnog, a sada uništenog objekta na Kalovitim brdima, ali bezuspješno. Zašto je opštinska vlast dozvolila propadanje i dalje urušavanje svoje imovine pitanje je koje i dalje ostaje, a na koje odgovor nismo dobili i nakon emitovanja više priloga na OSM televiziji vezanih za propadanje ove opštinske imovine.

Mještani naselja Kalovita brda, a i starosjedioci Pala, sa sjetom se sjećaju nekadašnjeg Dječijeg centra “Budućnost“ Pale, koje je bitisalo u ovim objektima, a zatim i Studentskog doma. Podsjetićemo, da su iz ovih, danas urušenih prostorija i objekata, izašle i prve generacije studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Zato, s pravom, mještani Kalovitih brda, ali i građani Pala tvrde da je najmanje što je opština Pale za svoju imovinu mogla uraditi je da je obezbijedi i zaštiti od dodatnog propadanja i novog urušavanja.

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Nekada Paljanin 29.04.2020. 07:44
    Zar ti objekti ne pripadaju katolickoj crkvi? Pricalo se da to pripada katolickom zenskom samostanu.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 28.04.2020. 23:06
    Sto nece biti nijema , ceka se da propadne sve do temelja , da to sve kupi ugledni biznismen za dzaba i da ispadne jos i heroj , tako se to danas radi , , oni su ga i zapalili
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 28.04.2020. 21:47
    Što ne bi bila nijema? Pa, opština je sve i uradila da to tako bude. Ćutanje je znak odobravanja, gospodo.
Povezane vijesti
Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Najčitanije
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    20h 26m
    19
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    20h 13m
    0
  • Trebević postaje centar medicinskog turizma
    14h 23m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    23h 35m
    2
  • Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među kojima i troje djece
    20h 44m
    0