Opština Rogatica kreće u završetak izgradnje sportske dvorane

11.11.2021. 08:59
0
IZVOR: Katera

Novcem obezbijeđenim iz fonda sredstava koje je Vlada Republike Srpske usmjerila za finansiranje infrastrukturnih projekata u lokalanim zajednicama, novac u iznosu od 500.000 KM dobiće i opština Rogatica.

Načelnik opštine Milorad Jagodić izjavio je da će pomenuta sredstva biti utrošena za finansiranje nastavka radova na izgradnji sportske dvorane u okviru SRC "9. januar" u Rogatici, za koju su već izgrađene i postavljene betonske stope i temeljne "šolje", piše portal "058.ba".

Predračunska vrijednost ovog značajnog infrastrukturnog objekta predviđenog Strategijom lokalnog razvoja opštine Rogatica za period 2018-2027. godina iznosi ukupno 3,2 miliona KM.

Nova sportska dvorana u Rogatici biće dimenzija 70h30 metara sa tribinama od 825 mjesta kapaciteta, a u sali će se moći održavati sve košarkaške, rukometne, odbojkaške utakmice, kao i takmičenja iz dvoranske atletike i malog fudbala.

Sala će imati i prateće prostorije i drugu infrastrukturu.

Opštinska uprava u Rogatici će uz konsultaciju stručnih lica utvrditi prioritetne radove, koji će biti realizovani uz dobijena sredstva Vlade Republike Srpske, a nakon toga će se ući u proces raspisivanja tendera za izvođača radova na završetku izgradnje ove dvorane.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rogatica: Novo povećanje sredstava za stimulisanje nataliteta Rogatica: Novo povećanje sredstava za stimulisanje nataliteta
Istočna Ilidža povoljna destinacija za investitore Istočna Ilidža povoljna destinacija za investitore
Načelnik Jagodić na manifestaciji “Dani Srpske u Srbiji” Načelnik Jagodić na manifestaciji “Dani Srpske u Srbiji”
Najčitanije
  • Sarajevsko-romanijski korpus - sami protiv svih (FOTO)
    19h 35m
    6
  • Otvoreno Narodno pozorište Istočno Sarajevo (FOTO)
    7h 32m
    8
  • Generalna skupština UN usvojila rezoluciju o Srebrenici!
    11h 14m
    7
  • Egzotična piletina u sosu
    19h 51m
    0
  • Majdov ima specijalnu poruku nakon osvajanja srebra
    15h 51m
    2