Optužen radnik pumpe koji je snimao i ismijavao nastradalog Mladena Dulića

22.11.2023. 15:13
0
IZVOR: nezavisne.com

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv radnika pumpe Veljka Trišića (45) iz Laktaša koji je snimao i ismijavao Mladena Dulića (22), mladića iz Laktaša i proširio snimak društvenim mrežama nakon čega je mladić doživio veliku duševnu bol što je rezultiralo samobistvom.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Trišića zbog krivičnog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prema navodima optužnice 26. oktobra 2022.godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se oštećeni interesovao za posao kod optuženog, koji je bio radnik benzinske pumpe, on mu je, svjestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga da popunjava prijavu za posao.

"Uključio  je kameru na svom mobilnom telefonu kako bi zabilježio cijeli tok popunjavanja navodne prijave za posao, te mu postavljao pitanja koja nisu u vezi  sa poslom s ciljem ismijavanja, te prema oštećenom postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojansvo", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, nakon što je sačinio takav snimak, optuženi sa ciljem ismijavanja oštećenog, proslijedio putem Vibera svojim radnim kolegama svjestan da će na takav način povrijediti dostojanstvo oštećenog što je i htio i da će takav snimak dospijeti do šire javnosti pa i do oštećenog.

- Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedeni snimak objavljen na društvenim mrežama isti je doživio veliku duševnu bol zbog povrede ličnosti i narušavanja dostojanstva usljed čega je 28. oktobra 2022. godine sebi oduzeo život vješanjem u pomoćnom objektu porodične kuće u Laktašima - piše u optužnici.

Ističe se da je optuženo postupao prema drugom na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i tako počinio krivično djelo zlostavljanje, mučenje, i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kupovina stana u Srpskoj nemoguća misija, a ni opremanje nije jeftino Kupovina stana u Srpskoj nemoguća misija, a ni opremanje nije jeftino
Isplata socijalnih davanja za jun Isplata socijalnih davanja za jun
Helikopter aktivan na terenu, izbačeno 25 tona vode, otežani uslovi za gašanje vatre Helikopter aktivan na terenu, izbačeno 25 tona vode, otežani uslovi za gašanje vatre
Najčitanije
 • ''Vukovi" sa Pala kupili automobil Dragi Ruparu
  20h 34m
  5
 • Tradicionalno druženje Ilidžanaca (FOTO)
  20h 24m
  2
 • Vatrogasci iz Istočnog Sarajeva potresnom porukom oprostili se od mladog kolege
  1h 6m
  0
 • Helikopter aktivan na terenu, izbačeno 25 tona vode, otežani uslovi za gašanje vatre
  20h 39m
  0
 • Napici koji će osvježiti ljeto
  1h 27m
  0