Оптужен радник пумпе који је снимао и исмијавао настрадалог Младена Дулића

22.11.2023. 15:13
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Основни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против радника пумпе Вељка Тришића (45) из Лакташа који је снимао и исмијавао Младена Дулића (22), младића из Лакташа и проширио снимак друштвеним мрежама након чега је младић доживио велику душевну бол што је резултирало самобиством.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Тришића због кривичног дјела злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање.

Према наводима оптужнице 26. октобра 2022.године, на бензинској пумпи у Лакташима, након што се оштећени интересовао за посао код оптуженог, који је био радник бензинске пумпе, он му је, свјестан да је оштећени млађа особа, без животног искуства и особа снижених интелектуалних способности, понудио обичан лист папира увјеравајући га да попуњава пријаву за посао.

"Укључио  је камеру на свом мобилном телефону како би забиљежио цијели ток попуњавања наводне пријаве за посао, те му постављао питања која нису у вези  са послом с циљем исмијавања, те према оштећеном поступао на начин којим се вријеђа људско достојансво", наводи се у оптужници.

Додаје се да је, након што је сачинио такав снимак, оптужени са циљем исмијавања оштећеног, прослиједио путем Вибера својим радним колегама свјестан да ће на такав начин повриједити достојанство оштећеног што је и хтио и да ће такав снимак доспијети до шире јавности па и до оштећеног.

- Када је оштећени од својих познаника сазнао да је наведени снимак објављен на друштвеним мрежама исти је доживио велику душевну бол због повреде личности и нарушавања достојанства усљед чега је 28. октобра 2022. године себи одузео живот вјешањем у помоћном објекту породичне куће у Лакташима - пише у оптужници.

Истиче се да је оптужено поступао према другом на начин којим се вријеђа људско достојанство и тако починио кривично дјело злостављање, мучење, и друго нељудско и понижавајуће поступање.

Коментари 0
Повезане вијести
Нерадни дан у Српској Нерадни дан у Српској
Сутра нерадни дан Сутра нерадни дан
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    11h 38m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    13h 25m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    12h 25m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    9h 5m
    0
  • Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста
    8h 23m
    0