Osnovcima u Palama ukazano na opasnosti od oružja

31.05.2023. 14:43
1
IZVOR: srna.rs

Policijski službenici danas su održali predavanje osnovcima u Palama i ukazali da oružje i minsko-eksplozivnane sredstva ne diraju jer posljedice mogu biti katastrofalne.

Pripadnici Policijske stanice Pale su učenicima Osnovne škole "Srbija" na Palama ukazali na opasnosti koje sa sobom nosi nestručna i nezakonita upotreba oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da se predavanje organizuje s ciljem podizanja svijesti građana i učenika školskog uzrasta o potencijalnim opasnostima koje predstavlja nezakonita upotreba vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

- Apelujemo da se građani ponašaju odgovorno, da legalno oružje drže na bezbjednom mjestu, ali, ukoliko dođu u kontakt sa ovakvom vrstom oružja i minsko-eksplozivnim sredstvima na javnom mjestu, da ih ne diraju, ne prilaze, već prijave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 122 - poručila je Stokanovićeva.

Ona je napomenula da je predavanje o temi "Oružje ne štiti, oružje ubija" održano u okviru kamapnje koju organizue Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema njenim riječima, kampanja se ogleda u edukativnim predavanjima koje su pripremili policijski službenici za učenike i u podjeli promotivnog materijala.

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Srbija" sa Pala Sofija Jokić rekla je da joj je drago što je imala priliku da prisustvuje ovom predavanju na kojem je mnogo mogla da nauči.

Kampanju realizuje MUP Republike Srpske u okviru projekta "Pilar" uz podršku Razvojnog programa UN i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Gost 31.05.2023. 15:46
    A par mjeseci prije ovoga pokazuju mališanima iz vrtića oružje u sklopu dana otvorenih vrata. Zemljo, otvori se, pa ovo nigdje nema!
Povezane vijesti
Obilježen Dan i krsna slava Filozofskog fakulteta Obilježen Dan i krsna slava Filozofskog fakulteta
Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    15h 17m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    15h 34m
    3
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    10h 14m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    14h 39m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    16h 10m
    5