Основцима у Палама указано на опасности од оружја

31.05.2023. 14:43
1
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски службеници данас су одржали предавање основцима у Палама и указали да оружје и минско-експлозивнане средства не дирају јер послједице могу бити катастрофалне.

Припадници Полицијске станице Пале су ученицима Основне школе "Србија" на Палама указали на опасности које са собом носи нестручна и незаконита употреба оружја и минско-експлозивних средстава.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је да се предавање организује с циљем подизања свијести грађана и ученика школског узраста о потенцијалним опасностима које представља незаконита употреба ватреног оружја и минско-експлозивних средстава.

- Апелујемо да се грађани понашају одговорно, да легално оружје држе на безбједном мјесту, али, уколико дођу у контакт са оваквом врстом оружја и минско-експлозивним средствима на јавном мјесту, да их не дирају, не прилазе, већ пријаве најближој полицијској станици или на број 122 - поручила је Стокановићева.

Она је напоменула да је предавање о теми "Оружје не штити, оружје убија" одржано у оквиру камапње коју организуе Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Према њеним ријечима, кампања се огледа у едукативним предавањима које су припремили полицијски службеници за ученике и у подјели промотивног материјала.

Ученик осмог разреда Основне школе "Србија" са Пала Софија Јокић рекла је да јој је драго што је имала прилику да присуствује овом предавању на којем је много могла да научи.

Кампању реализује МУП Републике Српске у оквиру пројекта "Пилар" уз подршку Развојног програма УН и Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Gost 31.05.2023. 15:46
    A par mjeseci prije ovoga pokazuju mališanima iz vrtića oružje u sklopu dana otvorenih vrata. Zemljo, otvori se, pa ovo nigdje nema!
Повезане вијести
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију
Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    20h 18m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    23h 22m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    15h 2m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    14h 15m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    16h 23m
    1