Основцима у Палама указано на опасности од оружја

31.05.2023. 14:43
1
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски службеници данас су одржали предавање основцима у Палама и указали да оружје и минско-експлозивнане средства не дирају јер послједице могу бити катастрофалне.

Припадници Полицијске станице Пале су ученицима Основне школе "Србија" на Палама указали на опасности које са собом носи нестручна и незаконита употреба оружја и минско-експлозивних средстава.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је да се предавање организује с циљем подизања свијести грађана и ученика школског узраста о потенцијалним опасностима које представља незаконита употреба ватреног оружја и минско-експлозивних средстава.

- Апелујемо да се грађани понашају одговорно, да легално оружје држе на безбједном мјесту, али, уколико дођу у контакт са оваквом врстом оружја и минско-експлозивним средствима на јавном мјесту, да их не дирају, не прилазе, већ пријаве најближој полицијској станици или на број 122 - поручила је Стокановићева.

Она је напоменула да је предавање о теми "Оружје не штити, оружје убија" одржано у оквиру камапње коју организуе Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Према њеним ријечима, кампања се огледа у едукативним предавањима које су припремили полицијски службеници за ученике и у подјели промотивног материјала.

Ученик осмог разреда Основне школе "Србија" са Пала Софија Јокић рекла је да јој је драго што је имала прилику да присуствује овом предавању на којем је много могла да научи.

Кампању реализује МУП Републике Српске у оквиру пројекта "Пилар" уз подршку Развојног програма УН и Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Gost 31.05.2023. 15:46
  A par mjeseci prije ovoga pokazuju mališanima iz vrtića oružje u sklopu dana otvorenih vrata. Zemljo, otvori se, pa ovo nigdje nema!
Повезане вијести
Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО) Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО)
Најчитаније
 • "Дани тикве" окупили велики број излагача и посјетилаца (ФОТО)
  9h 57m
  0
 • Највећу тикву узгојила Бојанa Милановић из Пријепоља
  9h 31m
  0
 • Активан хуманитарни број 17092 за нашу Магдалену!
  14h 14m
  0
 • Свете мученице Вера, Нада и Љубав и мајка им Софија
  15h 31m
  0
 • Тијела тројице Срба убијених у Бањској предата породицама
  9h 23m
  1