Osveštani temelji i položen kamen temeljac priprate hrama u Ozerkovićima

13.05.2023. 20:26
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštao je danas temelje buduće priprate Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima i položio kamen temeljac.

- Ovo je veliki istorijski dan, jednako kao i kada je ovaj hram osnovan prije dvadesetak godina, kada su blagosloveni temelji malog hrama - istakao je mitropolit Hrizostom.

Slika

Foto: srna.rs

Vladika je izrazio zadovoljstvo što se danas hram poroširuje, te istakao da je došlo vrijeme da hramovi postaju tijesni i da ih treba graditi.

Nastojatelj manastira Svete Trojice u Ozerkovićima, iguman Georgije Stanković rekao je Srni da je mitropolit Hrizostom danas položio povelju u temelje hrama u kojoj je opisan trenutak i sve ono što ovaj trenutak donosi.

On je dodao da se ovaj hram širi jer je postao premali blagodareći trudu monaštva i vjernika i da se "zidanjem buduće priprati širi hram, onako kako su to radili preci".

Slika

Foto: srna.rs

Iguman Georgije je naveo da su vjernici donatori proširenja hrama, a da projekt buduće priprate hrama finansira porodica Stanojlović iz Bijeljine, supružnici Dragan i Veronika.

Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima sagrađen je na tromeđi opština Sokolac, Pale i Rogatica, a njegovi temelji osvešani su 2002. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Jeromonah Georgije Stanković - Post u savremeno doba (VIDEO) Jeromonah Georgije Stanković - Post u savremeno doba (VIDEO)
Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja
Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    14h 54m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 29m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 16m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    1h 57m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    20h 27m
    0