Osveštanje spomenika u petak u Mokrom

25.05.2022. 21:54
0
IZVOR: katera.news

Povodom 30. godina od početka "Odbrambeno-otadžbinskog rata" Boračka organizacija opštine Pale, u saradnji sa istitucijama, organizuje manifestaciju pod nazivom "Dani sjećanja na juni 1992. godine", čiji cilj je očuvanje sjećanja na poginule borce i sve žrtve postradale za Republiku Srpsku.

Prema programu obilježavanja, u petak, 27. maja, u 11 časova biće upriličeno osveštanje spomen-obilježja i parastos za 52 poginula i preminula borca iz Mokrog.

Iz Boračke organizacije Pale pozivaju članove porodica poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i sve građane da svojim prisustvom uveličaju svečani čin.

U Mokrom se nalazi spomenik za 52 poginula srpska borca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i spomenik borcima iz Narodnooslobodilačke borbe i civilnim žrtvama fašističkog terora.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mali Vasilije operisan, Terzićima nakon stravičnog požara neophodna pomoć Mali Vasilije operisan, Terzićima nakon stravičnog požara neophodna pomoć
Pomozimo porodici Terzić – računi za ulatu finansijskih sredstava Pomozimo porodici Terzić – računi za ulatu finansijskih sredstava
Otvoren račun posebnih namjena za pomoć porodici Terzić Otvoren račun posebnih namjena za pomoć porodici Terzić
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 26m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 44m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 11m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    12h 59m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 20m
    0