Otac se utopio u Australiji pokušavajuću da spasi šestogodišnju kćerku

25.01.2022. 10:58
1
IZVOR: nezavisne.com

Branko Radulović (49) utopio se na plaži u Adelejdu u Australiji, pokušavajući da spasi svoju šestogodišnju ćerku, koju su talasi odnijeli daleko od obale.

Očevici kažu da se djevojičica nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odnijeli od obale, a da je Branko obučen uletio u vodu kako bi je spasio.

Majkl Naper igrao se sa svojim unucima na plaži, kada je vidio čovjeka koji je ušao u vodu kako bi spasio svoju kćerku.

- Potrčao sam da ga stignem. Prije nego što sam uspio da dođem do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi - rekao je i dodao da je jak vjetar potom oduvao gumeni čamac, a da je on uspio da djevojčicu stavi na dasku za plivanje.

Ipak, do Branka nije uspio da stigne na vrijeme.

- Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode - dodao je.

Branko je bio bez svijesti kada su kćerka i on, uz pomoć posjetilaca na plaži izvučeni iz vode.

- Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam - rekao je Majkl.

Lara je princeza, a tata je heroj.

Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od posveženog oca koji je svoj život dao za život svoje kćerke. Branko je kćerku opisivao kao svoju princezu.

" Umro je herojskom smrću, spasavajući svoju Laru iz mora", "Šokirani smo, ali znamo koliko je volio svoju omiljenu djevojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju", "Dao si život za nju i time pokazao za šta si živio", samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku.

- Boreći se za život njemu najvažnije osobe na cijelom svetu, pokazao je da je prava, požrtvovana ljubav, ljubav do smrti. Svi smo ga znali kao čovjeka posvećenog porodici i crvi. Uvijek je bio spreman da odgovori na svaki poziv i da pomogne bilo kome kome je pomoć potrebna, u bilo koje vrijeme - rekao je za 9 News sveštenik rkve Sveti Sava Strahinja Janjić.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Neven 25.01.2022. 19:53
  Žalosno i tužno, otac požrtvovan po cijenu vlastitog života žrtvovo se za spas svog djeteta. Po cijenu života uspio je u toj misiji, djete je preživjelo. Neka mu dragi Bog podari rajsko naselje.
Povezane vijesti
Otac daje ćerki bubreg, majka sinu: Sve je spremno za operativni zahvat Otac daje ćerki bubreg, majka sinu: Sve je spremno za operativni zahvat
Majka deset godina držala kćerku u ropstvu Majka deset godina držala kćerku u ropstvu
Majka poklonila bubreg ćerki i dala joj šansu za novi život Majka poklonila bubreg ćerki i dala joj šansu za novi život
Najčitanije
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  11h 47m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  10h 11m
  0
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  2h 18m
  0
 • Porušena tabla "Dobro došli u Republiku Srpsku" kod Vlasenice
  10h 26m
  0
 • Republika Srpska stari i nestaje: Za 20 godina izgubljen grad veličine Prijedora, uskoro će svaki treći stanovnik biti penzioner
  23h 15m
  0