Отац се утопио у Аустралији покушавајућу да спаси шестогодишњу кћерку

25.01.2022. 10:58
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Бранко Радуловић (49) утопио се на плажи у Аделејду у Аустралији, покушавајући да спаси своју шестогодишњу ћерку, коју су таласи однијели далеко од обале.

Очевици кажу да се дјевојичица налазила у чамцу на надувавање, када су је таласи однијели од обале, а да је Бранко обучен улетио у воду како би је спасио.

Мајкл Напер играо се са својим унуцима на плажи, када је видио човјека који је ушао у воду како би спасио своју кћерку.

- Потрчао сам да га стигнем. Прије него што сам успио да дођем до њега, дјевојчица је скочила из чамца у његово наручје. Покушавао је да је спаси у дубокој води - рекао је и додао да је јак вјетар потом одувао гумени чамац, а да је он успио да дјевојчицу стави на даску за пливање.

Ипак, до Бранка није успио да стигне на вријеме.

- Када сам успио да дођем до њега, већ је био под водом. Потом је његово тијело испливало и то је био моменат када сам га ухватио за панталоне и окренуо га тако да му лице буде изнад воде - додао је.

Бранко је био без свијести када су кћерка и он, уз помоћ посјетилаца на плажи извучени из воде.

- Мислим да сам раније могао да стигнем до њих и жао ми је што нисам - рекао је Мајкл.

Лара је принцеза, а тата је херој.

Породица и пријатељи су се путем друштвених мрежа опростили од посвеженог оца који је свој живот дао за живот своје кћерке. Бранко је кћерку описивао као своју принцезу.

" Умро је херојском смрћу, спасавајући своју Лару из мора", "Шокирани смо, али знамо колико је волио своју омиљену дјевојчицу и да не постоји нешто што не би урадио за њу", "Дао си живот за њу и тиме показао за шта си живио", само су неке од порука људи блиских Бранку.

- Борећи се за живот њему најважније особе на цијелом свету, показао је да је права, пожртвована љубав, љубав до смрти. Сви смо га знали као човјека посвећеног породици и црви. Увијек је био спреман да одговори на сваки позив и да помогне било коме коме је помоћ потребна, у било које вријеме - рекао је за 9 Неwс свештеник ркве Свети Сава Страхиња Јањић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Neven 25.01.2022. 19:53
  Žalosno i tužno, otac požrtvovan po cijenu vlastitog života žrtvovo se za spas svog djeteta. Po cijenu života uspio je u toj misiji, djete je preživjelo. Neka mu dragi Bog podari rajsko naselje.
Повезане вијести
Отац и други осумњичени за убиство Вање у посебном дијелу затвора: Робијаши изреволтирани Отац и други осумњичени за убиство Вање у посебном дијелу затвора: Робијаши изреволтирани
Син (20) избо оца: Мушкарцу се боре за живот, младић ухапшен Син (20) избо оца: Мушкарцу се боре за живот, младић ухапшен
Отац бебе која је испала након порођаја кажњен с 5.000 КМ због мита Отац бебе која је испала након порођаја кажњен с 5.000 КМ због мита
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  9h 13m
  1
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  22h 55m
  0
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  10h 17m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  10h 49m
  0
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  8h 7m
  0