Otac ubijene djevojčice organizator njene otmice

04.12.2023. 16:16
2
IZVOR: srna.rs

Otmicu četrnaestogodišnje djevojčice iz Skoplja organizovao je njen otac, a glavnoosumnjičeni izvršilac pobjegao je iz Sjeverne Makedonije sa advokatom preko Beograda u Bugarsku, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Spasovski je rekao na konferenciji za novinare da je motiv za otmicu djevojčice koristoljublje s ciljem iznude novca od majke.

On je naveo da je djevojčica kidnapovana na izlazu iz kuće, a na osnovu informacija koje je otmičarima i ubicama dao njen otac.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvijetlilo slučaj. Obezbijeđeni su dokazi za ubistvo dvije osobe, maloljetnice, koja je pronađena zakopana u okolini Skoplja i starije osobe, muškarca koji je zakopan u okolini Velesa - rekao je Spasovski.

On je rekao da preduzete mjere nisu dovele do izvršilaca ovog gnusnog krivičnog djela.

- Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac ubijene maloljetnice priveden je i u toku je saslušanje - potvrdio je Spasovski.

On je naveo da starija ubijena osoba, frizer u penziji Panče Žeževski, u okolini Velesa nema nikakve veze sa ubijenom maloljetnicom.

- Glavni organizator i izvršilac je 27. novembra oko 11.00 časova ubio maloljetnicu iz pištolja... Učiniću sve da ovog monstruma privedemo pravdi čim kroči na tlo Sjeverne Makedonije - rekao je Spasovski.

On je naveo da će biti utvrđeni svi aspekti bjekstva glavnoosumnjičenog, za kojeg je ranije rekao da je izvršio ubistvo jer se plašio dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave o zločinu.

Spasovski je pojasnio da ubijeni stariji muškarac nije u rodbinskim vezama sa ubijenom maloljetnicom, ali je riječ o čovjeku kome je oduzeto vozilo zbog nerazjašnjenih odnosa sa jednim od osumnjičenih.

- Tim vozilom maloljetnica je kidnapovana - precizirao je Spasovski.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da su izvršeni pretresi u kućama i drugim prostorijama u Skoplju, Veles, Štipu...

- Oduzeti su mobilni telefoni, kompjuteri, vozila i drugi predmeti, obavljeni su razgovori sa porodicama i prijateljima lica koja su mogla imati bilo kakve informacije - rekao je Spasovski.

On je naveo da je riječ o izolovanom slučaju organizovane grupe kriminalaca koji su željeli da iznude finansijsku korist i koji su poznavali porodicu.

Roditelji ubijene Vanje Đorđevske su razvedeni. Osumnjičeni za ovaj jezivi događaj, koje je Spasovski nazvao monstrumima, poznavali su porodicu ubijene djevojčice.

Mediji u Sjevernoj Makedoniji javili su da je Ljupčo Palevski, poznat i kao Palčo, prema saznanjima iz istrage glavnoosumnjičeni za ubistvo djevojčice i 74-godišnjaka.

Riječ je o makedonskom biznismenu i političaru koji ima desničarsku stranku u Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Trojica privedenih bili su u bliskim odnosima za Palevskim putem, kako navode mediji, minorne radikalne Desne stranke, a zajedničke fotografije su često dijelili na društvenim mrežama.

Makedonski tužilac Gavril Bubevski izjavio je danas da su saslušana trojica osumnjičenih za ubistvo, koji se nalaze u pritvoru i da Tužilaštvo posjeduje priznanje o toku događaja.

On je rekao da se sada tačno zna ko je šta radio i za šta je bio zadužen.

- Riječ je o dva krivična djela, otmici radi zarade i ubistvu. Zbog povezanosti i jednog i drugog sa izvršiocima koji su isti, predviđena je najteža moguća kvalifikacija i najteža moguća kazna - naveo je Bubevski.

Makedonski ministar pravde Krenar Loga istakao je da su ubistva djevojčice i muškarca jedna od najvećih tragedija u Sjevernoj Makedoniji i zatražio odgovornost i maksimalne kazne za počinioce.

- Odgovornost i maksimalne kazne za počinioce - napisao je Loga na "Fejsbuku".

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 04.12.2023. 22:04
    Smrt vjesanjem, nista drugo nisu zasluzili svi koji su u ovom zlodjelu ucestvovali.
  • Generic placeholder image
    Goran 04.12.2023. 18:51
    Ovo nije otac,on je monstrum,ustasa,najgori covjek,Goli otok mu je mala kazna
Povezane vijesti
Pronađeno tijelo nestale djevojčice, ubijena još jedna osoba Pronađeno tijelo nestale djevojčice, ubijena još jedna osoba
Pucnjava u tržnom centru u Skoplju, ima ranjenih (VIDEO) Pucnjava u tržnom centru u Skoplju, ima ranjenih (VIDEO)
Potvrđene doživotne kazne za ubice na Smilkovskom jezeru Potvrđene doživotne kazne za ubice na Smilkovskom jezeru
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 50m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 52m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 45m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 53m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 50m
    0