Отац убијене дјевојчице организатор њене отмице

04.12.2023. 16:16
2
ИЗВОР: srna.rs

Отмицу четрнаестогодишње дјевојчице из Скопља организовао је њен отац, а главноосумњичени извршилац побјегао је из Сјеверне Македоније са адвокатом преко Београда у Бугарску, изјавио је данас министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније Оливер Спасовски.

Спасовски је рекао на конференцији за новинаре да је мотив за отмицу дјевојчице користољубље с циљем изнуде новца од мајке.

Он је навео да је дјевојчица киднапована на излазу из куће, а на основу информација које је отмичарима и убицама дао њен отац.

- Министарство унутрашњих послова је, у координацији и под руководством јавног тужилаштва, током протекле ноћи расвијетлило случај. Обезбијеђени су докази за убиство двије особе, малољетнице, која је пронађена закопана у околини Скопља и старије особе, мушкарца који је закопан у околини Велеса - рекао је Спасовски.

Он је рекао да предузете мјере нису довеле до извршилаца овог гнусног кривичног дјела.

- Пет особа је осумњичено, тројици је одређен притвор, једно је ван земље, а отац убијене малољетнице приведен је и у току је саслушање - потврдио је Спасовски.

Он је навео да старија убијена особа, фризер у пензији Панче Жежевски, у околини Велеса нема никакве везе са убијеном малољетницом.

- Главни организатор и извршилац је 27. новембра око 11.00 часова убио малољетницу из пиштоља... Учинићу све да овог монструма приведемо правди чим крочи на тло Сјеверне Македоније - рекао је Спасовски.

Он је навео да ће бити утврђени сви аспекти бјекства главноосумњиченог, за којег је раније рекао да је извршио убиство јер се плашио доказа које би полиција могла да пронађе у већ започетој истрази након прве пријаве о злочину.

Спасовски је појаснио да убијени старији мушкарац није у родбинским везама са убијеном малољетницом, али је ријеч о човјеку коме је одузето возило због неразјашњених односа са једним од осумњичених.

- Тим возилом малољетница је киднапована - прецизирао је Спасовски.

Одговарајући на питања новинара, он је рекао да су извршени претреси у кућама и другим просторијама у Скопљу, Велес, Штипу...

- Одузети су мобилни телефони, компјутери, возила и други предмети, обављени су разговори са породицама и пријатељима лица која су могла имати било какве информације - рекао је Спасовски.

Он је навео да је ријеч о изолованом случају организоване групе криминалаца који су жељели да изнуде финансијску корист и који су познавали породицу.

Родитељи убијене Вање Ђорђевске су разведени. Осумњичени за овај језиви догађај, које је Спасовски назвао монструмима, познавали су породицу убијене дјевојчице.

Медији у Сјеверној Македонији јавили су да је Љупчо Палевски, познат и као Палчо, према сазнањима из истраге главноосумњичени за убиство дјевојчице и 74-годишњака.

Ријеч је о македонском бизнисмену и политичару који има десничарску странку у Македонији, бавио се грађевинарством, а био је у екстрадиционом притвору у Београду по међународној потјерници Хрватске. Имао је и свој подкаст.

Тројица приведених били су у блиским односима за Палевским путем, како наводе медији, минорне радикалне Десне странке, а заједничке фотографије су често дијелили на друштвеним мрежама.

Македонски тужилац Гаврил Бубевски изјавио је данас да су саслушана тројица осумњичених за убиство, који се налазе у притвору и да Тужилаштво посједује признање о току догађаја.

Он је рекао да се сада тачно зна ко је шта радио и за шта је био задужен.

- Ријеч је о два кривична дјела, отмици ради зараде и убиству. Због повезаности и једног и другог са извршиоцима који су исти, предвиђена је најтежа могућа квалификација и најтежа могућа казна - навео је Бубевски.

Македонски министар правде Кренар Лога истакао је да су убиства дјевојчице и мушкарца једна од највећих трагедија у Сјеверној Македонији и затражио одговорност и максималне казне за починиоце.

- Одговорност и максималне казне за починиоце - написао је Лога на "Фејсбуку".

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 04.12.2023. 22:04
    Smrt vjesanjem, nista drugo nisu zasluzili svi koji su u ovom zlodjelu ucestvovali.
  • Generic placeholder image
    Goran 04.12.2023. 18:51
    Ovo nije otac,on je monstrum,ustasa,najgori covjek,Goli otok mu je mala kazna
Повезане вијести
Пронађено тијело нестале дјевојчице, убијена још једна особа Пронађено тијело нестале дјевојчице, убијена још једна особа
Пуцњава у тржном центру у Скопљу, има рањених (ВИДЕО) Пуцњава у тржном центру у Скопљу, има рањених (ВИДЕО)
Потврђене доживотне казне за убице на Смилковском језеру Потврђене доживотне казне за убице на Смилковском језеру
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 34m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 5m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 21m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 28m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 16m
    2