Otkriven 101 neprijavljen radnik u Srpskoj

23.07.2022. 20:21
0
IZVOR: srna.rs

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić izjavio je da su u prvoj polovini ove godine obavili 187 kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, te da je tom prilikom otkriven 101 neprijavljeni radnik zbog čega su izrečene kazne u ukupnom iznosu od 284.000 KM.

- Kada je u pitanju cijela prošla godina, izvršeno je ukupno 618 kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa u kojima je otkriveno 168 neprijavljenih radnika zbog čega su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 606.000 KM - podsjetio je Maričić.

Uprava i ovom prilikom poziva poreske obveznike da poštuju propise u ovoj oblasti, a sve građane da prijave apsolutno sve uočene nepravilnosti.

Iz Poreske uprave su poručili da im nije cilj kažnjavanje, već uvođenje poreskih obveznika u legalno poslovanje, kao i suzbijanje nelojalne konkurencije, odnosno da svi poreski obveznici u Srpskoj posluju pod istim uslovima. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 21m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 27m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 25m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 3m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    10h 16m
    0