Otkriveno spomen-obilježje ubijenim policajcima u Sarajevu

26.10.2019. 16:14
0
IZVOR: Srna

U Sarajevu je danas otkriveno spomen-obilježje policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću, koji su ubijeni na današnji dan prije godinu dana, a počinioci još nisu otkriveni.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da je istraga o ovom ubistvu u nadležnosti Tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i da je formiran poseban tim zbog čega se nada da će ovaj predmet biti doveden do kraja.

- Danas se sjećamo naših kolega koji su dali živote radeći ono što je suština našeg posla. Bili su na prvoj liniji fronta braneći bezbjednost građana - rekao je Katica, koji je inicirao postavljanje spomen-obilježja.

Porodicama ubijenih policajaca danas su uručene "Zlatne policijske značke" koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima, prenose federalni mediji.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    10h 1m
    8
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    23h 11m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    23h 43m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    8h 3m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    22h 2m
    0