Otmica srpskih rudara u "Belaćevcu" - početak kampanje masovnog zločina nad Srbima

22.06.2023. 10:55
0
IZVOR: srna.rs

Otmica srpskih rudara u kopu "Belaćevac" na današnji dan prije 25 godina bila je početak kampanje masovnog zločina i terora koji su albanski teroristi na Kosovu i Metohiji organizovali protiv civilnog srpskog stanovništva i upravo ovaj zločin pokazuje pravu prirodu i ciljeve onoga što u Prištini nazivaju "borbom za oslobođenje", koja traje i danas, saopšteno je iz Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

- Danas, kada teroristička policija na Kosovu i Metohiji u stilu /OVK/ svakodnevno hapsi i kidnapuje nevine Srbe i prebija srpsku decu, jasno se vidi da je ta borba ništa drugo nego pokušaj potpunog etničkog čišćenja naše južne pokrajine, zlostavljanjem i terorisanjem nealbanskog stanovništva - ukazuju iz Kancelarije.

U saopštenju se naglašava da za četvrt vijeka izvršioci zločina nad belaćevačkim rudarima nisu pronađeni i privedeni pravdi, a niko od predstavnika međunarodnih organizacija i privremenih institucija na Kosovu i Metohiji nije ni pokušao da ponudi odgovore o sudbini srpskih rudara i mnogih drugih stradalih Srba.

- To najbolje govori o dometima takozvane međunarodne pravde na Kosmetu - poručili su iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da će srpski narod i porodice žrtava, sa bolom i pijetetom nastaviti da njeguju sjećanje na srpske žrtve i da traže pravdu za zločin u kojem su su stradali rudari sa kopova u Belaćevcu, dok su obavljali radni zadatak.

Danas se navršava 25 godina od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa "Belaćevac" Termoelektrane "Obilić" na Kosovu i Metohiji.

Na današnji dan, prije 25 godina u ranim jutarnjim časovima oteti su, samo zato što su Srbi: Dušan Ađančić, Pera Ađančić, Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaskrsi vaskrsle srpske vojske Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
Nema odustajanja: Potraga za rudarom i dalje traje Nema odustajanja: Potraga za rudarom i dalje traje
Zemlja zatrpala rudara, u toku akcija spasavanja Zemlja zatrpala rudara, u toku akcija spasavanja
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    21h 3m
    13
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    3h 58m
    0
  • Preminula Vera Grgić
    3h 14m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    8h 3m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    8h 7m
    2