Otmica srpskih rudara u "Belaćevcu" - početak kampanje masovnog zločina nad Srbima

22.06.2024. 09:55
0
IZVOR: srna.rs

Otmica srpskih rudara u kopu "Belaćevac" na današnji dan prije 26 godina bila je početak kampanje masovnog zločina i terora koji su albanski teroristi na Kosovu i Metohiji organizovali protiv civilnog srpskog stanovništva i upravo ovaj zločin pokazuje pravu prirodu i ciljeve onoga što u Prištini nazivaju "borbom za oslobođenje", koja traje i danas, saopšteno je iz Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

- Danas, kada teroristička policija na Kosovu i Metohiji u stilu /OVK/ svakodnevno hapsi i kidnapuje nevine Srbe i prebija srpsku decu, jasno se vidi da je ta borba ništa drugo nego pokušaj potpunog etničkog čišćenja naše južne pokrajine, zlostavljanjem i terorisanjem nealbanskog stanovništva - ukazuju iz Kancelarije.

U saopštenju se naglašava da za četvrt vijeka izvršioci zločina nad belaćevačkim rudarima nisu pronađeni i privedeni pravdi, a niko od predstavnika međunarodnih organizacija i privremenih institucija na Kosovu i Metohiji nije ni pokušao da ponudi odgovore o sudbini srpskih rudara i mnogih drugih stradalih Srba.

- To najbolje govori o dometima takozvane međunarodne pravde na Kosmetu - poručili su iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da će srpski narod i porodice žrtava, sa bolom i pijetetom nastaviti da njeguju sjećanje na srpske žrtve i da traže pravdu za zločin u kojem su su stradali rudari sa kopova u Belaćevcu, dok su obavljali radni zadatak.

Danas se navršava 26 godina od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa "Belaćevac" Termoelektrane "Obilić" na Kosovu i Metohiji.

Na današnji dan, prije 25 godina u ranim jutarnjim časovima oteti su, samo zato što su Srbi: Dušan Ađančić, Pera Ađančić, Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Podujevu transparent sa likom teroriste koji je ubio policajca u Loznici (FOTO) U Podujevu transparent sa likom teroriste koji je ubio policajca u Loznici (FOTO)
Srbima u Lukavcu zabranjeno i druženje Srbima u Lukavcu zabranjeno i druženje
Grafiti terorističke OVK na crkvi u Krajištu Grafiti terorističke OVK na crkvi u Krajištu
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  16h 28m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  13h 19m
  2
 • Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
  22h 34m
  1
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  18h 23m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  17h 10m
  3