Отмица српских рудара у "Белаћевцу" - почетак кампање масовног злочина над Србима

22.06.2023. 10:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Отмица српских рудара у копу "Белаћевац" на данашњи дан прије 25 година била је почетак кампање масовног злочина и терора који су албански терористи на Косову и Метохији организовали против цивилног српског становништва и управо овај злочин показује праву природу и циљеве онога што у Приштини називају "борбом за ослобођење", која траје и данас, саопштено је из Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

- Данас, када терористичка полиција на Косову и Метохији у стилу /ОВК/ свакодневно хапси и киднапује невине Србе и пребија српску децу, јасно се види да је та борба ништа друго него покушај потпуног етничког чишћења наше јужне покрајине, злостављањем и терорисањем неалбанског становништва - указују из Канцеларије.

У саопштењу се наглашава да за четврт вијека извршиоци злочина над белаћевачким рударима нису пронађени и приведени правди, а нико од представника међународних организација и привремених институција на Косову и Метохији није ни покушао да понуди одговоре о судбини српских рудара и многих других страдалих Срба.

- То најбоље говори о дометима такозване међународне правде на Космету - поручили су из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да ће српски народ и породице жртава, са болом и пијететом наставити да његују сјећање на српске жртве и да траже правду за злочин у којем су су страдали рудари са копова у Белаћевцу, док су обављали радни задатак.

Данас се навршава 25 година од отмице српских рудара, које су албански терористи присилно одвели из фабричког круга угљенокопа "Белаћевац" Термоелектране "Обилић" на Косову и Метохији.

На данашњи дан, прије 25 година у раним јутарњим часовима отети су, само зато што су Срби: Душан Ађанчић, Пера Ађанчић, Зоран Ађанчић, Мирко Буха, Драган Вукмировић, Филип Гојковић, Мирослав Трифуновић, Србољуб Савић и Божидар Лемпић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 34m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 45m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 11m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 16m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 44m
    0