Отмица српских рудара у "Белаћевцу" - почетак кампање масовног злочина над Србима

22.06.2024. 09:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Отмица српских рудара у копу "Белаћевац" на данашњи дан прије 26 година била је почетак кампање масовног злочина и терора који су албански терористи на Косову и Метохији организовали против цивилног српског становништва и управо овај злочин показује праву природу и циљеве онога што у Приштини називају "борбом за ослобођење", која траје и данас, саопштено је из Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

- Данас, када терористичка полиција на Косову и Метохији у стилу /ОВК/ свакодневно хапси и киднапује невине Србе и пребија српску децу, јасно се види да је та борба ништа друго него покушај потпуног етничког чишћења наше јужне покрајине, злостављањем и терорисањем неалбанског становништва - указују из Канцеларије.

У саопштењу се наглашава да за четврт вијека извршиоци злочина над белаћевачким рударима нису пронађени и приведени правди, а нико од представника међународних организација и привремених институција на Косову и Метохији није ни покушао да понуди одговоре о судбини српских рудара и многих других страдалих Срба.

- То најбоље говори о дометима такозване међународне правде на Космету - поручили су из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да ће српски народ и породице жртава, са болом и пијететом наставити да његују сјећање на српске жртве и да траже правду за злочин у којем су су страдали рудари са копова у Белаћевцу, док су обављали радни задатак.

Данас се навршава 26 година од отмице српских рудара, које су албански терористи присилно одвели из фабричког круга угљенокопа "Белаћевац" Термоелектране "Обилић" на Косову и Метохији.

На данашњи дан, прије 25 година у раним јутарњим часовима отети су, само зато што су Срби: Душан Ађанчић, Пера Ађанчић, Зоран Ађанчић, Мирко Буха, Драган Вукмировић, Филип Гојковић, Мирослав Трифуновић, Србољуб Савић и Божидар Лемпић.

Коментари 0
Повезане вијести
У Подујеву транспарент са ликом терористе који је убио полицајца у Лозници (ФОТО) У Подујеву транспарент са ликом терористе који је убио полицајца у Лозници (ФОТО)
Србима у Лукавцу забрањено и дружење Србима у Лукавцу забрањено и дружење
Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 17m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 16m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 52m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 13m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 56m
    9