Отмица српских рудара у "Белаћевцу" - почетак кампање масовног злочина над Србима

22.06.2023. 10:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Отмица српских рудара у копу "Белаћевац" на данашњи дан прије 25 година била је почетак кампање масовног злочина и терора који су албански терористи на Косову и Метохији организовали против цивилног српског становништва и управо овај злочин показује праву природу и циљеве онога што у Приштини називају "борбом за ослобођење", која траје и данас, саопштено је из Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

- Данас, када терористичка полиција на Косову и Метохији у стилу /ОВК/ свакодневно хапси и киднапује невине Србе и пребија српску децу, јасно се види да је та борба ништа друго него покушај потпуног етничког чишћења наше јужне покрајине, злостављањем и терорисањем неалбанског становништва - указују из Канцеларије.

У саопштењу се наглашава да за четврт вијека извршиоци злочина над белаћевачким рударима нису пронађени и приведени правди, а нико од представника међународних организација и привремених институција на Косову и Метохији није ни покушао да понуди одговоре о судбини српских рудара и многих других страдалих Срба.

- То најбоље говори о дометима такозване међународне правде на Космету - поручили су из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да ће српски народ и породице жртава, са болом и пијететом наставити да његују сјећање на српске жртве и да траже правду за злочин у којем су су страдали рудари са копова у Белаћевцу, док су обављали радни задатак.

Данас се навршава 25 година од отмице српских рудара, које су албански терористи присилно одвели из фабричког круга угљенокопа "Белаћевац" Термоелектране "Обилић" на Косову и Метохији.

На данашњи дан, прије 25 година у раним јутарњим часовима отети су, само зато што су Срби: Душан Ађанчић, Пера Ађанчић, Зоран Ађанчић, Мирко Буха, Драган Вукмировић, Филип Гојковић, Мирослав Трифуновић, Србољуб Савић и Божидар Лемпић.

Коментари 0
Повезане вијести
Србима на Жучи отета земља у бесцијење Србима на Жучи отета земља у бесцијење
У Ливну осванули графит “Уби Србина” и нацистички симболи У Ливну осванули графит “Уби Србина” и нацистички симболи
Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна
Најчитаније
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  22h 21m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  23h 8m
  11
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  7h 15m
  0
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  5h 55m
  1
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  6h 37m
  0