Otvorena manifestacija „Dani knjige“ u Srednjoškolskom centru „Pale“

23.04.2024. 15:28
1
IZVOR: katera.news

U Srednjoškolskom centru ,,Pale” bogatim programom otvorena je manifestacija Dani knjige, a program su osmislili članovi dramsko-recitatorske sekcije sa profesorima srpskog jezika i književnosti Dijanom Granić i Draganom Gutalj.

U okviru manifestacije, koja će trajati do 24. maja, planirane su pripredbe, radionice, igraonice, druženja sa osnovcima iz osnovnih škola „Pale”, „Srbija” i „Mokro”, te sa djecom iz Udruženja „Sunce”.

- Dani knjige su tradicionalna manifestacija po kojoj je naša škola prepoznatljiva - to je najmasovnija manifestacija u kojoj u periodu od mjesec dana u najrazličitijim aktivnostima učestvuju djeca svih uzrasta iz naše opštine. Cilj ove manifestacije je međusobno druženje i druženje sa knjigom - naveli su iz ove škole.

Publika je uživala u predstavi „Prvi put s ocem na jutrenje”, koju je dramatizovala Marija Lučić, prema istoimenoj propovijeci Laze Lazarevića. Sofija Đorđić i Đorđe Knežević govorili su najljepše citate o tome koliko je važno druženje sa knjigom.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Petar Lizdek, Anja Nikolić, Mladena Petrović, Sara Gutalj i Nikolina Ratković nasmijali su publiku skečom „Kraj školske godine, prosjek, panika…”. Skeč je osmislio Petar Lizdek inspirisan jednom epizodom serije „Ljubav, navika, panika”, sa željom da poruči da je moć u znanju, a ne u prosjeku kako misle mnogi.

Publika je uživala u izvornim srpskim kompozicijama ,,Svilen konac” i “Hajde, Jano” koje su izveli Miloš Marjanović, Marija Lučić i Dimitrije Nikolić.

Za ovogodišnju manifestaciju "Dani knjige" Dajana Delipara i Anđela Radović oslikale su murale Meše Selimovića i Živojina Mišića u učionicama na drugom spratu, a Luka Kosmajac započeo je oslikavanje svjetske istorije duž hodnika u prizemlju koje planira da završi tokom manifestacije.

Pored brojnih gostiju u publici su bili profesori i studenti sa Filozofskog fakulteta, nastavnici i učenici iz osnovnih škola „Pale”, „Srbija” i „Mokro”, te djeca i vaspitači iz Udruženja „Sunce”.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Joko 23.04.2024. 17:25
    Dani knjige, a ko da nauči djecu jadna majko, kad sadašnji direktor nije mogao u Titovoj državi ni DIF da završi, a sad direktor....dno dna.
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
Učenici SŠC „Pale“ o Milutinu Bojiću, pjesniku bola i ponosa (FOTO) Učenici SŠC „Pale“ o Milutinu Bojiću, pjesniku bola i ponosa (FOTO)
Izložba stripa u Javnoj ustanovi Srednjoškolski centar ,,Pale" Izložba stripa u Javnoj ustanovi Srednjoškolski centar ,,Pale"
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    5h 51m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    8h 37m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    8h 10m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    11h 17m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    23h 6m
    0