Отворена манифестација „Дани књиге“ у Средњошколском центру „Пале“

23.04.2024. 15:28
1
ИЗВОР: katera.news

У Средњошколском центру ,,Пале” богатим програмом отворена је манифестација Дани књиге, а програм су осмислили чланови драмско-рецитаторске секције са професорима српског језика и књижевности Дијаном Гранић и Драганом Гутаљ.

У оквиру манифестације, која ће трајати до 24. маја, планиране су припредбе, радионице, играонице, дружења са основцима из основних школа „Пале”, „Србија” и „Мокро”, те са дјецом из Удружења „Сунце”.

- Дани књиге су традиционална манифестација по којој је наша школа препознатљива - то је најмасовнија манифестација у којој у периоду од мјесец дана у најразличитијим активностима учествују дјеца свих узраста из наше општине. Циљ ове манифестације је међусобно дружење и дружење са књигом - навели су из ове школе.

Публика је уживала у представи „Први пут с оцем на јутрење”, коју је драматизовала Марија Лучић, према истоименој проповијеци Лазе Лазаревића. Софија Ђорђић и Ђорђе Кнежевић говорили су најљепше цитате о томе колико је важно дружење са књигом.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Петар Лиздек, Ања Николић, Младена Петровић, Сара Гутаљ и Николина Ратковић насмијали су публику скечом „Крај школске године, просјек, паника…”. Скеч је осмислио Петар Лиздек инспирисан једном епизодом серије „Љубав, навика, паника”, са жељом да поручи да је моћ у знању, а не у просјеку како мисле многи.

Публика је уживала у изворним српским композицијама ,,Свилен конац” и “Хајде, Јано” које су извели Милош Марјановић, Марија Лучић и Димитрије Николић.

За овогодишњу манифестацију "Дани књиге" Дајана Делипара и Анђела Радовић осликале су мурале Меше Селимовића и Живојина Мишића у учионицама на другом спрату, а Лука Космајац започео је осликавање свјетске историје дуж ходника у приземљу које планира да заврши током манифестације.

Поред бројних гостију у публици су били професори и студенти са Филозофског факултета, наставници и ученици из основних школа „Пале”, „Србија” и „Мокро”, те дјеца и васпитачи из Удружења „Сунце”.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Joko 23.04.2024. 17:25
    Dani knjige, a ko da nauči djecu jadna majko, kad sadašnji direktor nije mogao u Titovoj državi ni DIF da završi, a sad direktor....dno dna.
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
Ученици СШЦ „Пале“ о Милутину Бојићу, пјеснику бола и поноса (ФОТО) Ученици СШЦ „Пале“ о Милутину Бојићу, пјеснику бола и поноса (ФОТО)
Изложба стрипа у Јавној установи Средњошколски центар ,,Пале" Изложба стрипа у Јавној установи Средњошколски центар ,,Пале"
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 29m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 25m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 29m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 22m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    11h 13m
    0