Otvoreno igralište u naselju Jezerine

29.08.2019. 21:07
0
IZVOR: Srna

U bilećkom naselju Jezerine večeras je u prisustvu velikog broja mještana otvoreno igralište, koje je, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije, izgradila Omladinska organizacija - Jezerine -.

Predsjednik Omladinske organizacije - Jezerine - Vladimir Milidragović rekao je da je igralište izgrađeno u okviru projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH". 

On je naveo da je Međunarodna organizacija za migracije dodijelila sredstva za dječije igralište u okviru dodatnog granta zbog uspješno sprovedenog projekta izgradnje višenamjenskog igrališta u ovom naselju prošle godine. 

- Sa odličnim rezultatima naš projekat je bio jedan od najbolje ocijenjenih i dobili smo dodatni grant od Međunarodne organizacije za migracije. Taj grant je iznosio oko 4.500 KM, ali je trebalo mnogo više novca da bi se ovo izgradilo - , rekao je Milidragović. 

On je naveo da se igralište sastoji od klackalica, trambolina, ljuljaški, mostova, staza, ističući značaj ovakvog igrališta za djecu. 

Milidragović je naveo da veliku zahvalnost duguje brojnim privrednim i fizičkim licima iz Bileće koji su finansijskim i drugim prilozima pomogli izgradnju igrališta. 

Šef misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH Piter van der Overart rekao je da večerašnji događaj pokazuje da i najmanje zajednice mogu postići mnogo ako im se pruži malo podrške. 

- Činjenica da mladi ljudi napuštaju BiH ne mora ostati takva, ako im date priliku da ostanu, oni će ostati - , istakao je Overart. 

Mještanka naselja Jezerine Danijela Dangubić rekla je da joj se ovo igralište mnogo sviđa, kao i da svakodnevno dolazi da se igra zajedno sa drugarima iz drugih bilećkih naselja. 

Gorica Hrnjez ističe da je ovakvo igralište bilo potrebno Bileći. 

- Ovo će imati veliki značaj, ne samo za ovo naselje, nego za cijelu opštinu. Djeca iz ovog naselja nisu do sada imali gdje da se igraju. Ovo ih je sklonilo od saobraćaja, ali i od društvenih mreža - , rekla je Hrnjezova. 

Projekat "Podrška mladima u lokalnim zajednicama" sprovodi Međunarodna organizacija za migracije u 15 opština BiH, a finansiraju ga Vlada Velike Britanije, Ambasada Italije i USAID.

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak iz Bileće put Ostroga kreće 350 poklonika U četvrtak iz Bileće put Ostroga kreće 350 poklonika
Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće
Završena obnova Crkve Svetog arhangela Mihaila u Trnovom dolu Završena obnova Crkve Svetog arhangela Mihaila u Trnovom dolu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 21m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 3m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 22m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 25m
    0