Отворено игралиште у насељу Језерине

29.08.2019. 21:07
0
ИЗВОР: Срна

У билећком насељу Језерине вечерас је у присуству великог броја мјештана отворено игралиште, које је, у сарадњи са Међународном организацијом за миграције, изградила Омладинска организација - Језерине -.

Предсједник Омладинске организације - Језерине - Владимир Милидраговић рекао је да је игралиште изграђено у оквиру пројекта "Подршка младима у локалним заједницама у БиХ". 

Он је навео да је Међународна организација за миграције додијелила средства за дјечије игралиште у оквиру додатног гранта због успјешно спроведеног пројекта изградње вишенамјенског игралишта у овом насељу прошле године. 

- Са одличним резултатима наш пројекат је био један од најбоље оцијењених и добили смо додатни грант од Међународне организације за миграције. Тај грант је износио око 4.500 КМ, али је требало много више новца да би се ово изградило - , рекао је Милидраговић. 

Он је навео да се игралиште састоји од клацкалица, трамболина, љуљашки, мостова, стаза, истичући значај оваквог игралишта за дјецу. 

Милидраговић је навео да велику захвалност дугује бројним привредним и физичким лицима из Билеће који су финансијским и другим прилозима помогли изградњу игралишта. 

Шеф мисије Међународне организације за миграције у БиХ Питер ван дер Оверарт рекао је да вечерашњи догађај показује да и најмање заједнице могу постићи много ако им се пружи мало подршке. 

- Чињеница да млади људи напуштају БиХ не мора остати таква, ако им дате прилику да остану, они ће остати - , истакао је Оверарт. 

Мјештанка насеља Језерине Данијела Дангубић рекла је да јој се ово игралиште много свиђа, као и да свакодневно долази да се игра заједно са другарима из других билећких насеља. 

Горица Хрњез истиче да је овакво игралиште било потребно Билећи. 

- Ово ће имати велики значај, не само за ово насеље, него за цијелу општину. Дјеца из овог насеља нису до сада имали гдје да се играју. Ово их је склонило од саобраћаја, али и од друштвених мрежа - , рекла је Хрњезова. 

Пројекат "Подршка младима у локалним заједницама" спроводи Међународна организација за миграције у 15 општина БиХ, а финансирају га Влада Велике Британије, Амбасада Италије и УСАИД.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 48m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 46m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 12m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 27m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 6m
    0