Ove godine bez maturskog slavlja na Sokocu

18.05.2022. 15:04
0
IZVOR: srna.rs

Maturanti sokolačkog Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" ove godine neće organizovati svečano matursko veče kako bi se solidarisali sa dvije porodice svojih ranije tragično stradalih školskih drugova, rekao je novinarima direktor ove ustanove Dejan Borovčanin.

On je naglasio da je 79 maturanata odlučilo da ne proslavlja matursko veče na uobičajen način na Sokocu, koje oni već nekoliko godina organizuju sami, bez učešća škole.

Prema riječima direktora, veća grupa maturanta ove generacije je u sopstvenoj režiji, u dogovoru sa agencijom, otišla na ekskurziju u Grčku.

Borovčanin je podsjetio da škola za ovu generaciju ranije nije mogla da organizuje ekskurziju zbog pandemije, a u posljednjih nekoliko mjeseci i zbog bezbjednosne situacije u regionu izazvane ratom u Ukrajini, tako da su maturanti odlučili da u vlastitoj režiji zajedno obilježe završetak srednjoškolskog školovanja na ovaj način.

On je dodao da za sada, prema informacijama kojima raspolaže, na ekskurziji sokolačkih srednjoškolaca sve teče prema planu.

Borovčanin je podsjetio da je ove godine u Srednjoškolskom centru "Vasilije Ostroški" školovanje završilo 79 maturanata na Sokocu i 10 u Područnom odjeljenju na Han Pijesku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    12h 26m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    9h 55m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    9h 13m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    4h 9m
    0
  • Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
    8h 37m
    0