Ове године без матурског славља на Сокоцу

18.05.2022. 15:04
0
ИЗВОР: srna.rs

Матуранти соколачког Средњошколског центра "Василије Острошки" ове године неће организовати свечано матурско вече како би се солидарисали са двије породице својих раније трагично страдалих школских другова, рекао је новинарима директор ове установе Дејан Боровчанин.

Он је нагласио да је 79 матураната одлучило да не прославља матурско вече на уобичајен начин на Сокоцу, које они већ неколико година организују сами, без учешћа школе.

Према ријечима директора, већа група матуранта ове генерације је у сопственој режији, у договору са агенцијом, отишла на екскурзију у Грчку.

Боровчанин је подсјетио да школа за ову генерацију раније није могла да организује екскурзију због пандемије, а у посљедњих неколико мјесеци и због безбједносне ситуације у региону изазване ратом у Украјини, тако да су матуранти одлучили да у властитој режији заједно обиљеже завршетак средњошколског школовања на овај начин.

Он је додао да за сада, према информацијама којима располаже, на екскурзији соколачких средњошколаца све тече према плану.

Боровчанин је подсјетио да је ове године у Средњошколском центру "Василије Острошки" школовање завршило 79 матураната на Сокоцу и 10 у Подручном одјељењу на Хан Пијеску.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    9h 50m
    0
  • Крађа у Палама
    8h 8m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    22h 27m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    4h 35m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    7h 23m
    0