Pale na EYOF-u u Finskoj predstavlja troje sportista

17.03.2022. 18:46
0
IZVOR: Katera

Opštinu Pale na predstojećem Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Finskoj predstavljaće omladinci Smučarskog kluba "Sarajevo-Istočno Sarajevo" sa Pala, koji čine Sara Plakalović, Miloš Stević i Milivoje Mačar.

Mladi paljanski sportisti su pred odlazak na EYOF izvršili pripreme na Jahorini, gdje su bili odlični uslovi sa dovoljnom količinom snijega.

Milivoje Mačar će BiH predstavljati u alpskom skijanju, odnosno disciplinama slalom i paralelni slalom, dok će Sara Plakalović i Miloš Stević se takmičiti u skijaškom trčanju.

Plakalovićevu očekuju trke na 7,5 kilometara klasični stil, pet kilometara slobodni stil, 1,1 kilometar sprint slobodni stil i pet kilometara klasični stil, dok će Stević nastupiti u disciplinama 10 kilometara slobodni stil, 7,5 kilometara klasični stil i 1,1 kilometar slobodni stil.

Slika

Foto: Olimpijski komitet BiH

Osim ovo troje Paljana, BiH će na EJOF-u predstavljati još jedna takmičarka, a radi se o Zari Husedžinović, koja je umjetnička klizačica i nastupiće u kratkom i slobodnom programu.

U pratnji bh. reprezentativaca putovaće treneri Vučić Vučetić (alpsko skijanje), Dragan Jeftović (skijaško trčanje) i Karlo Požgajić (umjetničko klizanje).

Ukupno 15. po redu Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) biće održan od 20. do 25. marta 2022. godine u finskom gradu Voukati.

Podsjećamo, prethodni EYOF održan je 2019. godine u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, a ovogodišnji je planiran da se održi prošle godine, međutim, zbog epidemioloških mjera je pomjeren za ovu godinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    22h 17m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    19h 46m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    14h 0m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    19h 4m
    1
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    10h 12m
    0