Pale: Nastavljen projekat suzbijanja maloljetničke delinkvencije

22.06.2020. 18:28
2
IZVOR: Srna

"Forum teatar" iz Istočnog Sarajeva nastavlja realizaciju projekta "Mladi u akciji" koji se odnosi na razvijanje i sprovođenje programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije.

Nakon onlajn aktivnosti, tokom perioda epidemije virusa korona projekat će biti nastavljen sa članovima Kluba mladih Pale i učenicima paljanskog Srednjoškolskog centra u Sportskom centru "Peki", saopšteno je iz "Forum teatra".

Projekat podržava opština Pale u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, koji finansira EU, a realizuje UNDP-a.

U saopštenju se navodi da se projekat realizuje u saradnji sa Srednjoškolskim centrom Pale od novembra prošle godine s ciljem promocije zdravog načina života i podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti kod mladića i djevojaka, edukacijom o temama koje imaju veliki društveni značaj.

Mladi vršnjački edukatori, članovi Kluba mladih, tokom dosadašnje realizacije projekta prošli su dva ciklusa edukacije, a realizovane su 42 radionice.

Koordinator projekta Aleksandra Mitrić Štifanić rekla je da su radionice održane u Sportskom centru "Peki" Pale, za manji broj djece, da bi bile ispoštovane mjere zaštite od virusa korona.

-Nakon novih mjera Vlade Republike Srpske o javnim okupljanjima, stekli su se uslovi da realizujemo preostale aktivnosti projekta, koje zbog metodologije rada nisu mogle da budu realizovane onlajn- navela je Štifanićeva.

Animator aktivnosti Kluba mladih "Pale" Vitomir Mitrić rekao je da je zbog situacije izazvane virusom korona projekat produžen do 31. jula, te da je planirana i realizacija novinarske, video i kreativne radionice, te završna prezentacija projekta sa projekcijom dokumentarnog filma koji je nastao tokom projekta.

-Važno je da su trenutne okolnosti takve da možemo da završimo projekat, kako je i planirano- istakao je Mitrić.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Razum 24.06.2020. 08:28
    Razmislite Snajka, o svom komentaru, malo zrelije.
  • Generic placeholder image
    Snajka 23.06.2020. 09:27
    Sto je vise radionica vise je i maloljetnickog kriminala. Vidite sta maloljetnici rade na Palama gdje se radionice odrzavaju.
Povezane vijesti
Paljanski biatlonci rezultatima potvrdili kvalitet Paljanski biatlonci rezultatima potvrdili kvalitet
Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM
U četvrtak u Palama retrospektiva filmova Miodraga Tarane U četvrtak u Palama retrospektiva filmova Miodraga Tarane
Najčitanije
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    13h 30m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    15h 53m
    2
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    17h 16m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    6h 32m
    0
  • Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM
    11h 21m
    0