Пале: Настављен пројекат сузбијања малољетничке делинквенције

22.06.2020. 18:28
2
ИЗВОР: Srna

"Форум театар" из Источног Сарајева наставља реализацију пројекта "Млади у акцији" који се односи на развијање и спровођење програма за сузбијање малољетничке делинквенције.

Након онлајн активности, током периода епидемије вируса корона пројекат ће бити настављен са члановима Клуба младих Пале и ученицима паљанског Средњошколског центра у Спортском центру "Пеки", саопштено је из "Форум театра".

Пројекат подржава општина Пале у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, који финансира ЕУ, а реализује УНДП-а.

У саопштењу се наводи да се пројекат реализује у сарадњи са Средњошколским центром Пале од новембра прошле године с циљем промоције здравог начина живота и подизања свијести о родној равноправности код младића и дјевојака, едукацијом о темама које имају велики друштвени значај.

Млади вршњачки едукатори, чланови Клуба младих, током досадашње реализације пројекта прошли су два циклуса едукације, а реализоване су 42 радионице.

Координатор пројекта Александра Митрић Штифанић рекла је да су радионице одржане у Спортском центру "Пеки" Пале, за мањи број дјеце, да би биле испоштоване мјере заштите од вируса корона.

-Након нових мјера Владе Републике Српске о јавним окупљањима, стекли су се услови да реализујемо преостале активности пројекта, које због методологије рада нису могле да буду реализоване онлајн- навела је Штифанићева.

Аниматор активности Клуба младих "Пале" Витомир Митрић рекао је да је због ситуације изазване вирусом корона пројекат продужен до 31. јула, те да је планирана и реализација новинарске, видео и креативне радионице, те завршна презентација пројекта са пројекцијом документарног филма који је настао током пројекта.

-Важно је да су тренутне околности такве да можемо да завршимо пројекат, како је и планирано- истакао је Митрић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Razum 24.06.2020. 08:28
    Razmislite Snajka, o svom komentaru, malo zrelije.
  • Generic placeholder image
    Snajka 23.06.2020. 09:27
    Sto je vise radionica vise je i maloljetnickog kriminala. Vidite sta maloljetnici rade na Palama gdje se radionice odrzavaju.
Повезане вијести
Паљански биатлонци резултатима потврдили квалитет Паљански биатлонци резултатима потврдили квалитет
Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
У четвртак у Палама ретроспектива филмова Миодрага Таране У четвртак у Палама ретроспектива филмова Миодрага Таране
Најчитаније
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    11h 16m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    13h 39m
    1
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    15h 2m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    4h 18m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    9h 7m
    0