Pale: Sanacija gasovoda treba da bude završena do večeras

05.02.2021. 12:06
0
IZVOR: SRNA

Preduzeće "Gas promet" planira da radove na sanaciji curenja ovog energenta na dionici gasovoda Šepak-Karakaj završi u večernjim časovima, nakon čega može početi zapunjavanje gasovoda, stabilizacija pritisaka po dionicama i transport prirodnog gasa, rekao je Srni izvršni direktor za tehničke poslove Goran Ašonja.

On je podsjetio da je privremena sanacija curenja na dionici gasovoda Šepak-Karakaj izvršena u utorak, 2. februara, te da tokom radova nije prekidan transport gasa.

- Cjevovod je mehanički ojačan obujmicom, ali nije bilo moguće u potpunosti zaustaviti curenje gasa na duži rok - rekao je Ašonja.

On je naveo da su zbog toga za danas najavljeni radovi na lokaciji sela Roćević, kod Zvornika, na trajnoj sanaciji gasovoda, sa prekidom transporta prirodnog gasa u trajanju do 24 časa.

Ašonja je napomenuo da su od ponoći započeti pripremni radovi - formiranje potrebne akumulacije za potrošače u Sarajevu i pražnjenje dionice Šepak-Karakaj na kojoj treba izvršiti radove.

- Ulažemo maksimalne napore da potrošači prirodni gas dobiju u najkraćem mogućem roku - naglasio je Ašonja.

Iz Akcionarskog društva "Zvornik stan" ranije danas potvrđeno je da će zbog radova na gasovodu Šepak-Karakaj svi korisnici gasa, odnosno grijanja u Zvorniku i Industrijskoj zoni u Karakaju biti bez ovog energenta i grijanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 7m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 22m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    6h 50m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    8h 50m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 8m
    0