Пале: Санација гасовода треба да буде завршена до вечерас

05.02.2021. 12:06
0
ИЗВОР: СРНА

Предузеће "Гас промет" планира да радове на санацији цурења овог енергента на дионици гасовода Шепак-Каракај заврши у вечерњим часовима, након чега може почети запуњавање гасовода, стабилизација притисака по дионицама и транспорт природног гаса, рекао је Срни извршни директор за техничке послове Горан Ашоња.

Он је подсјетио да је привремена санација цурења на дионици гасовода Шепак-Каракај извршена у уторак, 2. фебруара, те да током радова није прекидан транспорт гаса.

- Цјевовод је механички ојачан обујмицом, али није било могуће у потпуности зауставити цурење гаса на дужи рок - рекао је Ашоња.

Он је навео да су због тога за данас најављени радови на локацији села Роћевић, код Зворника, на трајној санацији гасовода, са прекидом транспорта природног гаса у трајању до 24 часа.

Ашоња је напоменуо да су од поноћи започети припремни радови - формирање потребне акумулације за потрошаче у Сарајеву и пражњење дионице Шепак-Каракај на којој треба извршити радове.

- Улажемо максималне напоре да потрошачи природни гас добију у најкраћем могућем року - нагласио је Ашоња.

Из Акционарског друштва "Зворник стан" раније данас потврђено је да ће због радова на гасоводу Шепак-Каракај сви корисници гаса, односно гријања у Зворнику и Индустријској зони у Каракају бити без овог енергента и гријања.

Коментари 0
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    8h 25m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    13h 40m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    3h 8m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    5h 8m
    2
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    11h 26m
    0