Pale: Strahinja u svojoj sobi sanja ljepše snove

10.11.2020. 09:39
1
IZVOR: Glas Srpske

Nakon mnogo godina borbe i teškog života konačno znamo šta znači toplina doma. Zahvaljujući plemenitim ljudima moj Strahinja više ne pješači kilometrima do škole po kiši i snijegu, a ostvarila mu se i najveća želja, ima svoju sobu u kojoj sanja neke ljepše dječačke snove 

Tim riječima priču o novom životu započinje tridesetogodišnja Dragana Živković iz Podgraba u Palama, majka jedanaestogodišnjeg Strahinje, za koga je prije dvije godine čula cijela Republika, jer je od kuće u selu Šip do područne škole u Podgrabu i nazad pješke prelazio i više od 12 kilometara.

Živjeli su u trošnoj kući sa Draganinim roditeljima i svakoga dana po suncu, kiši i snijegu šumskim putem pješačili do škole zajedno, jer ova hrabra žena nije smjela dječaka pustiti da ide sam. Na tom putu nerijetko su sretali divlje životinje, ali ništa od svega toga nije spriječilo Strahinju da bude vrlo dobar đak bez ijednog izostanka.

Njihovim mukama došao je kraj kada je Strahinjin tadašnji učitelj Đorđe Lalović pokrenuo inicijativu da dječak i njegova majka dobiju koliko-toliko uslovniji stan u blizini škole. Inicijativu je objeručke prihvatila direktorica Osnovne škole "Srbija".

– Nemam riječi kojima bih zahvalila svim dobrim ljudima koji su mom sinu i meni omogućili sve što imamo danas. Opština nam je otkupila stan, konačno imamo svoj krov nad glavom. Sreća i osmijeh na licu mog Strahinje ne mogu se riječima opisati. Sve je bolje i drugačije nego što je bilo dok smo živjeli u Šipu – kazala je za “Glas Srpske” Živkovićeva.

Dodala je da se život njenog sina promijenio iz korijena, osim što ima bolje uslove za učenje, on je sada, dodaje Dragana, veseo i srećan jer ima gdje da dovede drugare iz razreda da se druže i da proslavlja rođendane.

Dok su stanovali sa bakom i djedom u trošnoj seoskoj kući, kazala je, o tome je samo mogao da sanja.

Posao

Zahvaljujući privredniku Milomiru Kusmuku iz Pala Dragana Živković je dobila posao u jednom lokalnom preduzeću.

– Imamo od čega da živimo i više nam ništa ne nedostaje. Srećni smo i zadovoljni i zahvalni svim dobrim ljudima – poručila je Dragana.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Podgrab 11.11.2020. 19:42
    Sve pohvale za direktoricu škole Sanju Marković jer da nje nije bilo ova priča ne bi imala ovakav epilog, smatram da ste to trebali pomenuti.
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    14h 53m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    18h 32m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    13h 2m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    21h 56m
    2
  • Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
    19h 59m
    1