Пале: Страхиња у својој соби сања љепше снове

10.11.2020. 09:39
1
ИЗВОР: Глас Српске

Након много година борбе и тешког живота коначно знамо шта значи топлина дома. Захваљујући племенитим људима мој Страхиња више не пјешачи километрима до школе по киши и снијегу, а остварила му се и највећа жеља, има своју собу у којој сања неке љепше дјечачке снове 

Тим ријечима причу о новом животу започиње тридесетогодишња Драгана Живковић из Подграба у Палама, мајка једанаестогодишњег Страхиње, за кога је прије двије године чула цијела Република, јер је од куће у селу Шип до подручне школе у Подграбу и назад пјешке прелазио и више од 12 километара.

Живјели су у трошној кући са Драганиним родитељима и свакога дана по сунцу, киши и снијегу шумским путем пјешачили до школе заједно, јер ова храбра жена није смјела дјечака пустити да иде сам. На том путу неријетко су сретали дивље животиње, али ништа од свега тога није спријечило Страхињу да буде врло добар ђак без иједног изостанка.

Њиховим мукама дошао је крај када је Страхињин тадашњи учитељ Ђорђе Лаловић покренуо иницијативу да дјечак и његова мајка добију колико-толико условнији стан у близини школе. Иницијативу је објеручке прихватила директорица Основне школе "Србија".

– Немам ријечи којима бих захвалила свим добрим људима који су мом сину и мени омогућили све што имамо данас. Општина нам је откупила стан, коначно имамо свој кров над главом. Срећа и осмијех на лицу мог Страхиње не могу се ријечима описати. Све је боље и другачије него што је било док смо живјели у Шипу – казала је за “Глас Српске” Живковићева.

Додала је да се живот њеног сина промијенио из коријена, осим што има боље услове за учење, он је сада, додаје Драгана, весео и срећан јер има гдје да доведе другаре из разреда да се друже и да прославља рођендане.

Док су становали са баком и дједом у трошној сеоској кући, казала је, о томе је само могао да сања.

Посао

Захваљујући привреднику Миломиру Кусмуку из Пала Драгана Живковић је добила посао у једном локалном предузећу.

– Имамо од чега да живимо и више нам ништа не недостаје. Срећни смо и задовољни и захвални свим добрим људима – поручила је Драгана.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Podgrab 11.11.2020. 19:42
    Sve pohvale za direktoricu škole Sanju Marković jer da nje nije bilo ova priča ne bi imala ovakav epilog, smatram da ste to trebali pomenuti.
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 27m
    7
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 9m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    22h 37m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    7h 29m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    21h 28m
    0