Pale: Testiranja kontakata novozaražene osobe u ponedjeljak

26.06.2020. 19:58
1
IZVOR: SRNA

Do sada je virusom korona zaraženo ukupno pet osoba, rekao je koordinator kvaliteta Doma zdravlja "Pale" Nebojša Tanović, dodavši da je novozaraženi slučaj žena srednje životne dobi koja je zbog povišene tjelesne temperature prebačena na posmatranje u Bolnicu "Srbija".

On je dodao da su umjereni nalazi krvne slike zaraženog pacijenta.

Prema njegovim riječima, novozaraženo lice nije navelo kontakt sa nekom od prije pozitivnim osobama, dok će njeni bliski kontakti, dvije osobe, biti testirane u ponedjeljak, 29. juna.

Tanović je naveo da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 10 osoba, te apelovao na građane da se i dalje striktno pridržavaju propisanih mjera zaštite od novog virusa korona, nošenja maski i socijalne distance, koje je preporučio Institut za javno zdravstvo Srpske da bi u što većoj mjeri spriječili širenje ove infekcije.

U Palama je, poslije duže vremena, 17. juna zabilježen slučaj virusa korona kod muškarca srednje životne dobi koji je stigao iz inostranstva, a koji je zarazio i dva lica iz porodice starije životne dobi.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 27.06.2020. 11:37
    Super! Sad treba bolnicu "Srbija" zatrpati i COVID-19 pacijentima samo zato što imaju povišenu temperaturu. Mogu imati povišenu temperaturu i 37,2 i biti opšteg dobrog stanja, ali odmah u bolnicu! Ma, bravo! Što li propadamo?
Povezane vijesti
U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
Paljanski biatlonci rezultatima potvrdili kvalitet Paljanski biatlonci rezultatima potvrdili kvalitet
Najčitanije
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    4h 23m
    0
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    12h 14m
    5
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    8h 16m
    20
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    10h 5m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    12h 4m
    0