Пале: Тестирања контаката новозаражене особе у понедјељак

26.06.2020. 19:58
1
ИЗВОР: СРНА

До сада је вирусом корона заражено укупно пет особа, рекао је координатор квалитета Дома здравља "Пале" Небојша Тановић, додавши да је новозаражени случај жена средње животне доби која је због повишене тјелесне температуре пребачена на посматрање у Болницу "Србија".

Он је додао да су умјерени налази крвне слике зараженог пацијента.

Према његовим ријечима, новозаражено лице није навело контакт са неком од прије позитивним особама, док ће њени блиски контакти, двије особе, бити тестиране у понедјељак, 29. јуна.

Тановић је навео да се под здравственим надзором налази 10 особа, те апеловао на грађане да се и даље стриктно придржавају прописаних мјера заштите од новог вируса корона, ношења маски и социјалне дистанце, које је препоручио Институт за јавно здравство Српске да би у што већој мјери спријечили ширење ове инфекције.

У Палама је, послије дуже времена, 17. јуна забиљежен случај вируса корона код мушкарца средње животне доби који је стигао из иностранства, а који је заразио и два лица из породице старије животне доби.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 27.06.2020. 11:37
    Super! Sad treba bolnicu "Srbija" zatrpati i COVID-19 pacijentima samo zato što imaju povišenu temperaturu. Mogu imati povišenu temperaturu i 37,2 i biti opšteg dobrog stanja, ali odmah u bolnicu! Ma, bravo! Što li propadamo?
Повезане вијести
У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Паљански биатлонци резултатима потврдили квалитет Паљански биатлонци резултатима потврдили квалитет
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    10h 4m
    5
  • У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
    2h 13m
    0
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    7h 55m
    0
  • Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
    6h 6m
    16
  • Све здравствене користи кестена
    9h 54m
    0