Pale: U tri osnovne škole evidentirano 160 budućih prvačića

01.04.2021. 14:23
0
IZVOR: SRNA

Na području paljanske opštine u tri osnovne škole "Pale", "Srbija" i "Mokro" do sada je evidentirano 160 budućih prvačića koji će biti upisani prema rasporedu prilagođenom epidemiološkoj situaciji.

Direktor Osnovne škole "Pale" Aleksandar Rajić rekao je Srni da je u ovoj obrazovnoj ustanovi prijavljeno 80 djece za prvi razred za školsku 2021/2022. godinu, te da će upis učenika i procjenu psihofizčke zrelosti obavljati stručna služba škole.

- Za sada su to tri odjeljenja u kojima će prvačići biti raspoređeni. Još roditelji putem telefona prijavljuju djecu i dobijaju termine po preporuci resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda. Bitno nam je da se ispoštuju sve epidemiološke mjere kako bi se napravio razmak između učenika, dezinfikovala prostorija kada krene upis - izjavio je Rajić, koji smatra da ima još djece koja će se prijaviti.

On je podsjetio da se u prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu upisuju djeca koja do kraja avgusta ove navršavaju šest godina.

Direktor Osnovne škole "Srbija" Sanja Marković kaže za da je prijavljenih 65 prvačića i da evidencija učenika za upis još traje.

Markovićeva kaže da se poštuju sve preporučene mjere s ciljem suzbijanja virusa korona, te da su prezadovoljni odzivom budućih prvačića.

Direktor Osnovne škole "Mokro" Radmila Veselinović rekla je da je prijavljeno 15 prvačića, od kojih jedan u područnom odjeljenju na Hreši, te da čekaju da djeca izvade ljekarska uvjerenja i instrukciju resornog ministarstva o zakazivanju termina.

Veselinovićeva ističe da je svake godine sve manje učenika, pa ne mogu biti zadovoljni sa prijavom prvačića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    19h 13m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 46m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    17h 12m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    19h 25m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 54m
    3