Paljanin Stefan Malbašić među najboljim studentima u Srbiji

08.08.2022. 14:57
5
IZVOR: katera.news

Paljanin Stefan Malbašić dobitnik je stipendije “Dositeja” koju dodjeljuje Fond za mlade talente Republike Srbije, a koja je namijenjena najuspješnijim studentima i učenicima.

Malbašiću je na svečanosti u Novom Sadu, povodom dodjele stipendija, istakao da je ova stipendija priznanje za dosadašnji trud i rad, ali i dodatna motivacija da radi još bolje i više, te da strast i profesionalna posvećenost postanu dio njegovog svakodnevnog života.

Ovaj talentovani Paljanin, student je završne godine osnovnih studija Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu na smjeru za Statistiku, aktuarsku i finansijsku matematiku.

Slika

Ustupljena fotografija

- Trenutno sam angažovan kao demonstrator na Katedri za geometriju. Nakon završenih osnovnih studija planiram da upiše master studije na Katedri za vjerovatnoću i statistiku, gdje ću raditi kao saradnik u nastavi – rekao je Malbašić za Kateru.

Kako ističe, za njega je naučno istraživanje umjetnost, a posebno značajnim smatra mogućnost posmatranja problema iz različitih uglova, kao i stvaranje mostova između teorijskih i primijenjenih naučnih disciplina.

- Kao dijete prosvjetnog radnika, od ranog djetinjstva sam razvijao ljubav prema tom pozivu i sada konačno mogu stati ispred katedre i diskutovati sa mlađim kolegama o različitim naučnim temama - dodaje Malbašić.

Prema njegovim riječima, trenutno nastoji da obezbijedi funkcionalnu sintezu tradicionalnog i inovativnog obrazovanja kroz studentski aktivizam.

- Ove godine mi je ukazana velika čast, ali i odgovornost u budućem radu, jer mi je povjerena funkcija studenta prodekana na Matematičkom fakultetu i delegata u Studentskom parlamentu Univerziteta u Beogradu. Nastojaću da zajedno sa kolegama omogućim svim studentima ovog univerziteta da ostvaruju svoja prava i štite svoje interese – ističe Malbašić.

On je dodao da ga posebno raduje uspostavljena saradnja između Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Kroz zajedničke projekte Studentske konferencije Univerziteta Srbije - SKONUS i Unije studenata Republike Srpske.

- Ponosan sam na rad ovih bratskih organizacija pod istom zastavom i pozivam sve da prisustvuju našem sljedećem zajedničkom projektu, a to je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji će se održati 15. i 16. septembra na Palama. Srbija i Republika Srpska dišu kao jedno - ističe Malbašić.

Malbašić je i jedan od osnivača Studentske unije matematičara “SUMA”, jedine aktivne studentske organizacije na Matematičkom fakultetu, gdje obavlja poziciju koordinatora za marketing i odnose sa javnošću.

- Izuzetno sam srećan što svoje znanje i ljubav prema digitalnom marketingu i odnosima sa javnošću mogu da prenesem na mlađe kolege kroz jednu studentsku organizaciju poput "SUME". Iskustvo u studentskom aktivizmu i razvoj timskih vještina i sposobnosti u dinamičnom okruženju poput studentske organizacije, jako su bitni za mlade studente. Tu dobijaju priliku da stvaraju nove ideje i šire postojeća znanja - rekao je on.

Takođe, Malbašić je bio dio organizacionog tima na brojnim velikim projektima kao što su MATF Hackathon, Konferencija studenata prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta pod nazivom “Savremena matematika i primene - AfterMath”, Sajam poslova i praksi “Math&Co. – Shape your bright future”, te dio takmičarske komisije za srednjoškolsko takmičenje iz matematike i programiranja “High School Algorithm”.

Komentari 5
 • Generic placeholder image
  Putar 09.08.2022. 10:45
  Nismo ga izgubili?
  Aaaa vratiće se kao i ostali!
  :)
 • Generic placeholder image
  Brat 09.08.2022. 08:44

  Nismo ga izgubili.. u Srbiji je..
 • Generic placeholder image
  Darko 08.08.2022. 16:36
  Eh sto bi volio da sam ti tata,da se malo kurxxx.
 • Generic placeholder image
  Vuxan 08.08.2022. 16:30
  Koliko mladih talenata mi izgubimo
 • Generic placeholder image
  Vuxan 08.08.2022. 16:29
  Bravo
Povezane vijesti
Evropski seniorski džudo kup danas i sutra u Palama Evropski seniorski džudo kup danas i sutra u Palama
U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda
U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  9h 50m
  0
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  23h 4m
  0
 • Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
  8h 24m
  2
 • Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima
  6h 58m
  16
 • Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole
  22h 56m
  1