Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији

08.08.2022. 14:57
5
ИЗВОР: katera.news

Паљанин Стефан Малбашић добитник је стипендије “Доситејa” коју додјељује Фонд за младе таленте Републике Србије, а која је намијењена најуспјешнијим студентима и ученицима.

Малбашићу је на свечаности у Новом Саду, поводом додјеле стипендија, истакао да је ова стипендија признање за досадашњи труд и рад, али и додатна мотивација да ради још боље и више, те да страст и професионална посвећеност постану дио његовог свакодневног живота.

Овај талентовани Паљанин, студент је завршне године основних студија Математичког факултета Универзитета у Београду на смјеру за Статистику, актуарску и финансијску математику.

Слика

Уступљена фотографија

- Тренутно сам ангажован као демонстратор на Катедри за геометрију. Након завршених основних студија планирам да упише мастер студије на Катедри за вјероватноћу и статистику, гдје ћу радити као сарадник у настави – рекао је Малбашић за Катеру.

Како истиче, за њега је научно истраживање умјетност, а посебно значајним сматра могућност посматрања проблема из различитих углова, као и стварање мостова између теоријских и примијењених научних дисциплина.

- Као дијете просвјетног радника, од раног дјетињства сам развијао љубав према том позиву и сада коначно могу стати испред катедре и дискутовати са млађим колегама о различитим научним темама - додаје Малбашић.

Према његовим ријечима, тренутно настоји да обезбиједи функционалну синтезу традиционалног и иновативног образовања кроз студентски активизам.

- Ове године ми је указана велика част, али и одговорност у будућем раду, јер ми је повјерена функција студента продекана на Математичком факултету и делегата у Студентском парламенту Универзитета у Београду. Настојаћу да заједно са колегама омогућим свим студентима овог универзитета да остварују своја права и штите своје интересе – истиче Малбашић.

Он је додао да га посебно радује успостављена сарадња између Универзитета у Београду и Универзитета у Источном Сарајеву, Кроз заједничке пројекте Студентске конференције Универзитета Србије - СКОНУС и Уније студената Републике Српске.

- Поносан сам на рад ових братских организација под истом заставом и позивам све да присуствују нашем сљедећем заједничком пројекту, а то је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који ће се одржати 15. и 16. септембра на Палама. Србија и Република Српска дишу као једно - истиче Малбашић.

Малбашић је и један од оснивача Студентске уније математичара “СУМА”, једине активне студентске организације на Математичком факултету, гдје обавља позицију координатора за маркетинг и односе са јавношћу.

- Изузетно сам срећан што своје знање и љубав према дигиталном маркетингу и односима са јавношћу могу да пренесем на млађе колеге кроз једну студентску организацију попут "СУМЕ". Искуство у студентском активизму и развој тимских вјештина и способности у динамичном окружењу попут студентске организације, јако су битни за младе студенте. Ту добијају прилику да стварају нове идеје и шире постојећа знања - рекао је он.

Такође, Малбашић је био дио организационог тима на бројним великим пројектима као што су MATF Hackathon, Конференција студената природно-математичких и техничко-технолошких факултета под називом “Савремена математика и примене - AfterMath”, Сајам послова и пракси “Math&Co. – Shape your bright future”, те дио такмичарске комисије за средњошколско такмичење из математике и програмирања “High School Algorithm”.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Putar 09.08.2022. 10:45
    Nismo ga izgubili?
    Aaaa vratiće se kao i ostali!
    :)
  • Generic placeholder image
    Brat 09.08.2022. 08:44

    Nismo ga izgubili.. u Srbiji je..
  • Generic placeholder image
    Darko 08.08.2022. 16:36
    Eh sto bi volio da sam ti tata,da se malo kurxxx.
  • Generic placeholder image
    Vuxan 08.08.2022. 16:30
    Koliko mladih talenata mi izgubimo
  • Generic placeholder image
    Vuxan 08.08.2022. 16:29
    Bravo
Повезане вијести
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 2m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    17h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    11h 45m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 30m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 37m
    4