Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији

08.08.2022. 14:57
5
ИЗВОР: katera.news

Паљанин Стефан Малбашић добитник је стипендије “Доситејa” коју додјељује Фонд за младе таленте Републике Србије, а која је намијењена најуспјешнијим студентима и ученицима.

Малбашићу је на свечаности у Новом Саду, поводом додјеле стипендија, истакао да је ова стипендија признање за досадашњи труд и рад, али и додатна мотивација да ради још боље и више, те да страст и професионална посвећеност постану дио његовог свакодневног живота.

Овај талентовани Паљанин, студент је завршне године основних студија Математичког факултета Универзитета у Београду на смјеру за Статистику, актуарску и финансијску математику.

Слика

Уступљена фотографија

- Тренутно сам ангажован као демонстратор на Катедри за геометрију. Након завршених основних студија планирам да упише мастер студије на Катедри за вјероватноћу и статистику, гдје ћу радити као сарадник у настави – рекао је Малбашић за Катеру.

Како истиче, за њега је научно истраживање умјетност, а посебно значајним сматра могућност посматрања проблема из различитих углова, као и стварање мостова између теоријских и примијењених научних дисциплина.

- Као дијете просвјетног радника, од раног дјетињства сам развијао љубав према том позиву и сада коначно могу стати испред катедре и дискутовати са млађим колегама о различитим научним темама - додаје Малбашић.

Према његовим ријечима, тренутно настоји да обезбиједи функционалну синтезу традиционалног и иновативног образовања кроз студентски активизам.

- Ове године ми је указана велика част, али и одговорност у будућем раду, јер ми је повјерена функција студента продекана на Математичком факултету и делегата у Студентском парламенту Универзитета у Београду. Настојаћу да заједно са колегама омогућим свим студентима овог универзитета да остварују своја права и штите своје интересе – истиче Малбашић.

Он је додао да га посебно радује успостављена сарадња између Универзитета у Београду и Универзитета у Источном Сарајеву, Кроз заједничке пројекте Студентске конференције Универзитета Србије - СКОНУС и Уније студената Републике Српске.

- Поносан сам на рад ових братских организација под истом заставом и позивам све да присуствују нашем сљедећем заједничком пројекту, а то је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који ће се одржати 15. и 16. септембра на Палама. Србија и Република Српска дишу као једно - истиче Малбашић.

Малбашић је и један од оснивача Студентске уније математичара “СУМА”, једине активне студентске организације на Математичком факултету, гдје обавља позицију координатора за маркетинг и односе са јавношћу.

- Изузетно сам срећан што своје знање и љубав према дигиталном маркетингу и односима са јавношћу могу да пренесем на млађе колеге кроз једну студентску организацију попут "СУМЕ". Искуство у студентском активизму и развој тимских вјештина и способности у динамичном окружењу попут студентске организације, јако су битни за младе студенте. Ту добијају прилику да стварају нове идеје и шире постојећа знања - рекао је он.

Такође, Малбашић је био дио организационог тима на бројним великим пројектима као што су MATF Hackathon, Конференција студената природно-математичких и техничко-технолошких факултета под називом “Савремена математика и примене - AfterMath”, Сајам послова и пракси “Math&Co. – Shape your bright future”, те дио такмичарске комисије за средњошколско такмичење из математике и програмирања “High School Algorithm”.

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  Putar 09.08.2022. 10:45
  Nismo ga izgubili?
  Aaaa vratiće se kao i ostali!
  :)
 • Generic placeholder image
  Brat 09.08.2022. 08:44

  Nismo ga izgubili.. u Srbiji je..
 • Generic placeholder image
  Darko 08.08.2022. 16:36
  Eh sto bi volio da sam ti tata,da se malo kurxxx.
 • Generic placeholder image
  Vuxan 08.08.2022. 16:30
  Koliko mladih talenata mi izgubimo
 • Generic placeholder image
  Vuxan 08.08.2022. 16:29
  Bravo
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље
Најчитаније
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  12h 12m
  1
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  21h 46m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  16h 0m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  21h 4m
  1
 • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
  15h 44m
  0