Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији

08.08.2022. 14:57
5
ИЗВОР: katera.news

Паљанин Стефан Малбашић добитник је стипендије “Доситејa” коју додјељује Фонд за младе таленте Републике Србије, а која је намијењена најуспјешнијим студентима и ученицима.

Малбашићу је на свечаности у Новом Саду, поводом додјеле стипендија, истакао да је ова стипендија признање за досадашњи труд и рад, али и додатна мотивација да ради још боље и више, те да страст и професионална посвећеност постану дио његовог свакодневног живота.

Овај талентовани Паљанин, студент је завршне године основних студија Математичког факултета Универзитета у Београду на смјеру за Статистику, актуарску и финансијску математику.

Слика

Уступљена фотографија

- Тренутно сам ангажован као демонстратор на Катедри за геометрију. Након завршених основних студија планирам да упише мастер студије на Катедри за вјероватноћу и статистику, гдје ћу радити као сарадник у настави – рекао је Малбашић за Катеру.

Како истиче, за њега је научно истраживање умјетност, а посебно значајним сматра могућност посматрања проблема из различитих углова, као и стварање мостова између теоријских и примијењених научних дисциплина.

- Као дијете просвјетног радника, од раног дјетињства сам развијао љубав према том позиву и сада коначно могу стати испред катедре и дискутовати са млађим колегама о различитим научним темама - додаје Малбашић.

Према његовим ријечима, тренутно настоји да обезбиједи функционалну синтезу традиционалног и иновативног образовања кроз студентски активизам.

- Ове године ми је указана велика част, али и одговорност у будућем раду, јер ми је повјерена функција студента продекана на Математичком факултету и делегата у Студентском парламенту Универзитета у Београду. Настојаћу да заједно са колегама омогућим свим студентима овог универзитета да остварују своја права и штите своје интересе – истиче Малбашић.

Он је додао да га посебно радује успостављена сарадња између Универзитета у Београду и Универзитета у Источном Сарајеву, Кроз заједничке пројекте Студентске конференције Универзитета Србије - СКОНУС и Уније студената Републике Српске.

- Поносан сам на рад ових братских организација под истом заставом и позивам све да присуствују нашем сљедећем заједничком пројекту, а то је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који ће се одржати 15. и 16. септембра на Палама. Србија и Република Српска дишу као једно - истиче Малбашић.

Малбашић је и један од оснивача Студентске уније математичара “СУМА”, једине активне студентске организације на Математичком факултету, гдје обавља позицију координатора за маркетинг и односе са јавношћу.

- Изузетно сам срећан што своје знање и љубав према дигиталном маркетингу и односима са јавношћу могу да пренесем на млађе колеге кроз једну студентску организацију попут "СУМЕ". Искуство у студентском активизму и развој тимских вјештина и способности у динамичном окружењу попут студентске организације, јако су битни за младе студенте. Ту добијају прилику да стварају нове идеје и шире постојећа знања - рекао је он.

Такође, Малбашић је био дио организационог тима на бројним великим пројектима као што су MATF Hackathon, Конференција студената природно-математичких и техничко-технолошких факултета под називом “Савремена математика и примене - AfterMath”, Сајам послова и пракси “Math&Co. – Shape your bright future”, те дио такмичарске комисије за средњошколско такмичење из математике и програмирања “High School Algorithm”.

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  Putar 09.08.2022. 10:45
  Nismo ga izgubili?
  Aaaa vratiće se kao i ostali!
  :)
 • Generic placeholder image
  Brat 09.08.2022. 08:44

  Nismo ga izgubili.. u Srbiji je..
 • Generic placeholder image
  Darko 08.08.2022. 16:36
  Eh sto bi volio da sam ti tata,da se malo kurxxx.
 • Generic placeholder image
  Vuxan 08.08.2022. 16:30
  Koliko mladih talenata mi izgubimo
 • Generic placeholder image
  Vuxan 08.08.2022. 16:29
  Bravo
Повезане вијести
Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Прекид електричне енергије у Палама и Сокоцу Прекид електричне енергије у Палама и Сокоцу
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  12h 24m
  5
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  21h 17m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  36m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  32m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  15h 6m
  0