Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH

24.04.2024. 10:29
0
IZVOR: sportdc.net

Paljanka Nataša Pavlović, članica ilidžanskog "Igmana", jedna od najboljih bh. odbojkašica, koja igra na poziciji korektora, obilježila je i ove godine odbojkaško prvenstvo BiH.

Kako piše na stranici OS BiH poslije završene sezone kao i prošle ubjedljivo je najbolja poenterka Premijer lige sa upisanih 375 poena, 84 više u odnosu na drugoplasiranu Nastju Ilić, članicu "Slobode" iz Tuzle, i 90 u odnosu na treću Anu Gajić odbojkašicu šampionskog sastava "Gacka" i dugogodišnju reprezentativku.

Pored toga, Pavlovićeva je predvodila svoj klub i do druge titule pobjednika Kupa FBiH i trećeg mjesta u ligaškom dijelu prvenstva, dok su u polufinalnim susretima u plej-ofu i Kupu poslije velike i neizvjesne borbe Ilidžanke stale u nadmetanju sa "Bimal Jedinstvom".

Nataša je dijete paljanske "Jahorine", gdje pravi prve odbojkaške korake, a u sezoni 2007/08. ekipa trenera Siniše Rulja bez poraza osvaja titulu prvaka Republike Srpske i istorijski plasman u Premijer ligu BiH.

Stasita Paljanka, koju krase najljepše vrline tri sezone igrala je i u „Gacku“. Ostavila je neizbrisiv i veliki trag, sa Gačankama osvaja titulu pobjednika Kupa BiH, treće mjesto na Kupu Balkana, uz to igrala je protiv Brčanki i dva velika finala Premijer lige, a za nešto više nedostajala je "duža" klupa.

Nataša je dvije sezone provela u Brčkom, u kruni karijere predvodila je „Bimal Jedinstvo“ do šest titula, dva šampionska pehara prvaka BiH, dva Kupa BiH i dva Kupa Republike Srpske.

Višegodišnja reprezentativna karijera, učešće na Mediteranskim igrama 2009. u Peskari (Italija) i 2018. u Taragoni (Španija), igrala i u Mađarskoj i na kraju jedna blistava i duga karijera koja još traje na vrhunskom nivou, jedna je Nataša Pavlović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    11h 41m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    12h 25m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    16h 30m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    16h 34m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    2h 1m
    0