Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ

24.04.2024. 10:29
0
ИЗВОР: sportdc.net

Паљанка Наташа Павловић, чланица илиџанског "Игмана", једна од најбољих бх. одбојкашица, која игра на позицији коректора, обиљежила је и ове године одбојкашко првенство БиХ.

Како пише на страници ОС БиХ послије завршене сезоне као и прошле убједљиво је најбоља поентерка Премијер лиге са уписаних 375 поена, 84 више у односу на другопласирану Настју Илић, чланицу "Слободе" из Тузле, и 90 у односу на трећу Ану Гајић одбојкашицу шампионског састава "Гацка" и дугогодишњу репрезентативку.

Поред тога, Павловићева је предводила свој клуб и до друге титуле побједника Купа ФБиХ и трећег мјеста у лигашком дијелу првенства, док су у полуфиналним сусретима у плеј-офу и Купу послије велике и неизвјесне борбе Илиџанке стале у надметању са "Бимал Јединством".

Наташа је дијете паљанске "Јахорине", гдје прави прве одбојкашке кораке, а у сезони 2007/08. екипа тренера Синише Руља без пораза осваја титулу првака Републике Српске и историјски пласман у Премијер лигу БиХ.

Стасита Паљанка, коју красе најљепше врлине три сезоне играла је и у „Гацку“. Оставила је неизбрисив и велики траг, са Гачанкама осваја титулу побједника Купа БиХ, треће мјесто на Купу Балкана, уз то играла је против Брчанки и два велика финала Премијер лиге, а за нешто више недостајала је "дужа" клупа.

Наташа је двије сезоне провела у Брчком, у круни каријере предводила је „Бимал Јединство“ до шест титула, два шампионска пехара првака БиХ, два Купа БиХ и два Купа Републике Српске.

Вишегодишња репрезентативна каријера, учешће на Медитеранским играма 2009. у Пескари (Италија) и 2018. у Тарагони (Шпанија), играла и у Мађарској и на крају једна блистава и дуга каријера која још траје на врхунском нивоу, једна је Наташа Павловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    15h 46m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    16h 30m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    20h 35m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    20h 39m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    6h 6m
    0