Pandemijski ritual

29.11.2020. 20:38
0
IZVOR: KATERA

Naš premudri narod je već smisio izreku: „Vjerovao ti u pandemiju ili ne, rituala se moraš držati“. A  predviđeni ritual je maska, rukavice i socijalna distanca. Kako ni jedna vjera kroz istoriju nije izašla na ono kako je u početku zamišljeno, a i nije uspostavljena odjednom nego postepeno, tako sada i ova nova doživljava evoluitivne promjene.

Rukavice su dosta brzo odbačene od strane naroda kao prilično nesuvisla obaveza, više je štetila nego koristila i bila su neubjedljiva objašnjenja o potrebi za njima.

Slijedeća stvar koja je odbačena je upotreba pojma „socijalna“ distanca, pa je opstao samo pojam distanca, tj. odstojanje. Narod se pobunio da nam kroz nametanje pojma postepeno namete i ritual da se djeca distanciraju od svojih roditelja, a pogotovo od baba i djedova, da se prijatelji distanciraju jedni od drugih, susjedi od komšija, uglavnom da se ljudi dehumanizuju. Probao se uvesti pojam „fizička“ distanca, pa kako se nije uspjelo unificirati tačno odstojanje, da li je to 1m kako su neki Zavodi preporučivali ili je to 1,5 ili 2m, sada se barata samo sa pojmom odstojanja.

Pored međusobnog odstojanja za sada opstaje i ritual nošenja maske. Sada se više ne insistira na maskama koje zaista štite od virusa, nego se zahtjevaju bilo kakve, a može i marama preko lica, ili kao što mladi kažu „bandana“

 Na ovo slici vidimo kako izgleda prava maska kojom se štite laboranti od virusa. Virusi mogu da uđu u tijelo i preko sluzokože oka, pa je potrebno štititi i oči.

 Ako može krpena maska da zaštiti od virusa, onda mogu i laboranti slobodno da nose krpene maske raznih šara, oblika i odšampanih poruka i slikica na njima, a ne da cirkusaju sa ovim „svemirskim“ odijelima.

 Kako se već stvorila i industrija pravljenja ovakvih i onakvih i svakakvih maski, i ja sam se uključio u taj posao i snimio sam video, sa ciljem da se enormno obogatim preko noći od Jutjuba.

Odvojite minutu vremena i pogledajte  kako svako može da napravi besplatno sebi masku koja jednako štiti od svih vrsta virusa, prirodnih, vještačkih, novih i najnovijih, kao i svaka krpena maska koju viđamo po ulicama. Sa ovom maskom ručne izrade je neuporedivo lakše disati i ne magle se naočale onima koji ih nose, a takođe je bolja čujnost sagovornika koji su zastali na nekažnjivo odstojanje i pokušavaju da prozbore koju, dok još i to ne probaju da nam zabrane.

Video je na ovom linku:

 

Ako me pitate kuda ide ovaj svijet, gledano sa stanovišta šta nam rade, ne ide u dobrom pravcu.

 

Duško Bošković

Komentari 0
Povezane vijesti
Intenzitet vakcinacije odrediće tok epidemije u 2022. godini Intenzitet vakcinacije odrediće tok epidemije u 2022. godini
Kako će svijet odlučiti da je pandemija gotova? Kako će svijet odlučiti da je pandemija gotova?
Pandemija podstakla vršnjačko nasilje Pandemija podstakla vršnjačko nasilje
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    16h 21m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    15h 52m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    12h 8m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    16h 15m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    8h 3m
    2