„Partizan“ pobjedom nad „Crvenom zvezdom“ prvi u Superligi

20.12.2023. 20:57
0
IZVOR: glassrpske.com

Fudbaleri „Partizana" savladali su „Crvenu zvezdu“ 2:1 u 171. vječitom derbiju.

U meču zaostalog devetog kola Superlige Srbije, crno-bijeli su zahvaljujući trijumfu dospjeli do prvog mjesta u domaćem šampionatu.

Crno-bijeli su trijumfom u zaostalom meču devetog kola Superlige ponovo zauzeli čelo tabele, koje drže sa 47 bodova, jednim više od crveno-bijelih.

Strijelci za „Partizan“ su bili Birbas Natho u 41. iz penala, odnosno Mateus Saldanja u 66, dok je za goste jedini pogodio Šerif Ndiaje u 71. minutu.

Početak utakmice donio je otvorenu igru, ali i žustru, sa mnogo faulova koje je svirao sudija Minaković.

Natho je bio najzapaženiji tokom prvog poluvremena, a uostalom, Izraelac je postigao i jedini gol.

On je prvi i zapretio Glazeru iz velike daljine, jednom, a onda sa desne strane, poslije nekoliko driblinga i drugi put.

Prva velika šansa na meču viđena je u 18. minutu, kada je Saldanja malo kasnio, dovoljno, da pored Nedeljkovića, koji ga je omeo, loše zahvati loptu iz relativne blizine.

„Zvezda“ je koji minut kasnije pokazala zube i preko Mijatovića, koji je oprobao šut sa distance, priprijetila Jovanoviću.

Ubrzo je Hvang isprovocirao navijače domaćih, koji su ga gađali sa tribina, da bi potom i Mijatoviću, opravdano zbog ofsajda, bio poništen gol.

Crveno-bijeli su bili jako blizu gola u 31. minutu, kada su poslije kornera probali Katai i Olajinka, ali njihovi pokušaji zaustavljeni su na gol liniji.

Novu priliku je imao i Bukari, poslije dodavanja Kataija u prazan prostor. Međutim, lopta je poslije šuta sa desne strane iskosa završila pored gola.

Kazna za te promašaje stigla je vrlo brzo. Rodić je neoprezno startovao nad Stojkovićem, Minaković je konsultovao VAR, a potom pokazao na bijelu tačku.

Siguran sa kreča bio je Natho u 41. minutu. Lopta je otišla u lijevi, a Glazer u desni ugao, a pri rezultatu 1:0 za crno-bijele otišlo se na veliku pauzu.

Bahar je odmah na poluvremenu reagovao izmjenama – uveo je Lučića i Kangu umjesto Mijailovića i Olajinku.

Samo nakon nekoliko minuta viđen je i prekid u Humskoj, pošto su navijači gostiju napravili bakljadu, dim.

„Zvezda“ je jurila izjednačenje od starta, ali je Zahid bio taj koji je propustio dvije solidne šanse. Kod prve je šutirao pored gola, a kod druge ga je Dragović izblokirao. Crveno-bijeli su između tih pokušaja Norvežanina probali preko Hvanga i Kataija da zaprete, ali nije to djelovalo opasno.

Ubrzo se na terenu našao i Šerif Ndiaje, umjesto beka Nedeljkovića, ali je gol ponovo pao na „Zvezdinoj“ strani terena.

„Zvezda“ je brzo izgubila posjed, Zahid je proigrao Saldanju, koji je ostao usamljen, a onda preciznim udarcem savladao Glazera za veliku radost „grobara“.

Mogli su gosti brzo da uzvrate. Prvo je Mijatović probao glavom, a onda poslije kornera i Bukari iz odbitka, prenosi „B92.net“.

Tada nisu bili precizni, ali u 71. minutu jesu. Bukari je odlično prošao po desnom boku, uputio oštru loptu u peterac, gdje su se našli Ndiaje i Katai. Djeluje da je Senegalac bio taj koji je savladao Jovanovića.

Bila je „Zvezda“ blizu izjednačenja, Kanga je jako dobro šutirao iz slobodnjaka, ali se Jovanović „paradom“ istakao na zadovoljstvo domaće publike. Mijatović u 85. minutu opet nije bio miljenik sreće, pošto mu je i tada gol bio poništen zbog opravdanog ofsajda.

Posljednju šansu, u dubokoj nadoknadi, imao je Katai, ali je šutirao glavom, te je meč završen rezultatom 2:1.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka "Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan! Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan!
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    14h 58m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 54m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    13h 58m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    10h 51m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    12h 48m
    0