Partizan „trepnuo“ i izgubio utakmicu!

21.03.2024. 22:26
0
IZVOR: sport klub

Imali smo egal utakmicu u fantastičnoj atmosferi u "Areni" sve do 27. minuta, a onda se pojavio Fakundo Kampaco.

Serijom 0:14 za tri minuta igre, vođeni Fakundom Kampacom, košarkaši Real Madrida prelomili su do tada dramatičnu utakmicu igraju plej-of intenzitetom i, potom, rutinski priveli posao kraju.

Bez ljubimca domaće publike Zeka Ledeja s jedne, odnosno „večnog“ madridskog trija – Serhio Rodrigez, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez – s druge strane, dva prvaka Evrope vodila su veliku bitku u direktnom prenosu na Sport Klubu 1.

Osmu u poslednjih godinu dana.

Na kraju, uz 22 poena, pet skokova i četiri asistencije maestralnog Marija Hezonje, koji je pre meča rekao da su mu crno-beli omiljeni tim u Evropi, a posle meča da voli da igra u Beogradu: Partizan – Real Madrid 76:88 (13:13, 18:20, 23:33, 22:22) u 31. kolu Evrolige.

Kampaco – do tog momenta bez poena i sa dve mršave asistencije, ali i bez uobičajenog uticaja na tempo meča i igru svog tima – zaigrao je u maniru potencijalnog najkorisnijeg igrača sezone, „ubrzao na maks“, postigao sedam poena, podelio tri asistencije i…

…dok su se igrači, treneri i navijači Partizana „probudili“, na semaforu je posle 54:52 pisalo 54:66, a duel praktično bio rešen.

Velik uticaj na ishod imala je i odbrana koju su, u odsustvu trojice važnih igrača spoljne linije Reala, Fabijen Kozer i Alberto Abalde igrali na Kevinu Panteru. Kapiten Partizana imao je u jednom trenutku 1/10 iz igre.

Panter je u poslednjoj četvrtini stigao do pet poena, ali je u odsustvu Ledeja, njegov ofanzivni učinak bio neophodan za nešto više od pristojnog poraza protiv ekipe koja je večeras obezbedila prvo mesto pred plej-of.

S druge strane, uprkos odličnoj igri Frenka Kaminskog (19 poena) i solidnoj roli Džejmsa Nanelija (12 poena), ekipi trenera Željka Obradovića predstoji žestoka borba za deseto mesto u konkurenciji pet timova.

Moglo bi da se dogodi da crno-belima budu neophodne sve tri pobede do kraja ligaškog dela sezone za plasman u plej-in.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obradović potpisao novi ugovor Obradović potpisao novi ugovor
ABA: Igokea bez majstorice, Partizan u polufinalu ABA: Igokea bez majstorice, Partizan u polufinalu
Igokea bez senzacije u Areni: Partizan nadomak polufinala Igokea bez senzacije u Areni: Partizan nadomak polufinala
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 28m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 23m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 11m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 17m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 45m
    0