Patrijarh Kiril: Srbi su bili glavna meta Zapada

08.05.2022. 21:22
0
IZVOR: tanjug.rs

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril izjavio je danas da je Prvi svjetski rat izazvao Zapad i da su u njemu Srbi, kako je rekao, "postali glavna meta zapadnih sila".

- I poznata provokacija u Sarajevu je imala za cilj da Srbija, pravoslavna zemlja, po duhu bliska Rusiji, ali okružena zapadnim zemljama, prestane da postoji - ocijenio je Kiril u besjedi u glavnom hramu Oružanih snaga Ruske federacije u parku Patriot kod Moskve, prenosi RIA Novosti.

Kiril smatra da Zapad nije želio da ima među svojim narodima taj, kako je naveo, "hrabri, pravoslavni narod koji voli Rusiju" i da je izazvao Prvi svjetski rat.

Ruski patrijarh je dodao da Rusija, za razliku od zapadnih zemalja, nikada nije vodila ratove samo zarad bogaćenja ili zauzimanja teritorija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno
Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći
Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju
Najčitanije
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    51m
    1
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    14h 52m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    19h 14m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    19h 39m
    0
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    17h 29m
    1