Patrijarh Porfirije služio pomen na Gazimestanu (FOTO)

29.06.2023. 18:30
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas na Gazimestanu pomen postradalim kosovskim junacima i svim stradalnicima srpskog rod, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

U pratnji patrijarha Porfirija, koji boravi na Kosovu i Metohiji, su episkopi raško-prizrenski Teodosije, marčanski Sava, jegarski Nektarije i toplički Petar, kao i direktor Patrijaršijske upravne kancelarije arhimandrit Danilo i rektor Bogoslovije "Svetog Save" u Beogradu protođakon Radomir Vrućinić.

Slika

Foto: spc.rs

Patrijarh srpski danas se u manastiru Visoki Dečani pomolio pred moštima Svetog kralja Stefana Dečanskog.

Patrijarh Porfirije boravio je prethodno u Pećkoj patrijaršiji gdje je jutros služio Svetu arhijerejsku liturgiju i razgovarao sa 24 učenika i studenta koje stipendira putem Zadužbine Sime Igumanova i Fonda "Privrednik".

Slika

Foto: spc.rs

Njegova svetost služio je juče, na Vidovdan, Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica uz sasluženje desetak episkopa SPC, a potom u porti manastira Gračanica parastos kosovskim junacima i svim mučenicima od Kosovskog boja do danas.

Srpski patrijarh boravi na Kosovu i Metohiji od utorka, 27. juna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    17h 32m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    14h 4m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    16h 48m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    12h 26m
    0
  • Danas Markovdan
    21h 14m
    0