Patrijarh Porfirije: Vaskršnji post da bude posvećen Kosovu i Metohiji

26.02.2023. 21:44
1
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije pozvao je da vaskršnji post, koji počinje sutra, bude posvećen Kosovu i Metohiji uz molitve sa Srbe u južnoj srpskoj pokrajini.

- Počinje Sveta Četrdesetnica. Molim vas da učinimo dodatnu žrtvu tokom ovog posta, da čitav post posvetimo Kosovu i Metohiji i da se usrdnije molimo u ova tmurna i burna vremena za našu braću i sestre na Kosovu, za naše svetinje, za naše Kosovo i Metohiju - poručio je patrijarh Porfirije.

Patrijarh Porfirije je poručio da praštanje otvara put ka Bogu.

- Post je put koji nas vodi do cilja, a to je zajednica sa Hristosom. Zato u postu treba voditi računa o duhu i suštini posta, a to je borba protiv egoizma i samoljublja - rekao je patrijarh srpski.

Njegova svetost je istakla da je cilj posta ljubav prema Bogu i bližnjem.

- Neka bi Gospod dao da ovaj naš post počne međusobnim praštanjem - rekao je patrijarh srpski.

Za pravoslavne vjernike sutra počinje višenedjeljni veliki vaskršnji post, koji se završava praznikom Vaskrsom, 16. aprila.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Leo 26.02.2023. 21:56
    Otkud ti u pola tri Makarije...a davanje krvi koje je danas obavio,to niste pisali..Da ako se u toku posta sjeti da ode na Kosovo ili kako reče "svoju kucu"...ili će opet uoči Vaskrsa ( a može se reći i Uskrsa,tako odobravaju ) poći i uz svojevrsnu provokaciju,ponovo kupiti poene svom "mesiji" koji ga je i doveo na ovo uzviseno mjesto ...strahota
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    18h 2m
    5
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    1h 36m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    15h 37m
    6
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    20h 45m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3m
    0