Patrijarh razočaran zbog obeshrabrivanja vjerske nastave

27.06.2022. 19:33
1
IZVOR: tanjug.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je da je veoma razočaran informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svjesno obeshrabruju, pa čak i sprečavaju učenike i roditelje da se opredijele za vjersku nastavu, te najavio da će Crkva reagovati na ovu vrstu ponašanja.

- Posavetovaću se sa braćom arhijerejima i predstavnicima drugih crkava i verskih zajednica o tome da li da javno objavimo njihova imena i imena škola koje na taj način diskriminišu sopstvene učenike. U svakom slučaju ćemo uputiti zvanično reagovanje i nadležnim državnim organima - naveo je patrijarh na svom "Intagramu".

Srpska pravoslavna crkva je posljednjih mjeseci više puta ukazivala na neodgovarajući tretman vjerske nastave u školskom sistemu Srbije, a to je bio i povod nekoliko sastanaka sa prosvjetnim vlastima.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Srbin 28.06.2022. 07:59
    Da li patrijarh treba da komunicira putem instagrama?
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 41m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    23h 55m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    22h 2m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    49m
    1
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 32m
    0