Patrijarh srpski Porfirije stigao u Sabornu crkvu

16.10.2021. 17:13
0
IZVOR: SRNA

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, gdje ga je dočekao Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Porfirije došao je dvodnevnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

Brojni vjernici iz Sarajeva i Istočnog Sarajevu dočekali su srpskog patrijarha u njegovoj prvoj posjeti u okviru koje će danas u Sabornom hramu biti služena doksologija.

Srpski patrijarh će sutra u 9.30 časova služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva.

Patrijarh Porfirije sutra će posjetiti i Istočno Sarajevo gdje će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih opština.

Sastanak će početi u 15.00 časova, nakon čega su predviđene izjave za medije, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gdje će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo Patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo
Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 18m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 0m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 33m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 7m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 52m
    3