Pavle Škrba ostvario trijumf u Mostaru

20.06.2024. 14:54
0
IZVOR: sportdc.net

Pavle Škrba, bodibilder iz Istočnog Sarajeva, ostvario je izvanredan uspjeh na bodibilding takmičenju održanom u Mostaru.

U konkurenciji brojnih talentovanih takmičara, Pavle je osvojio prvo mjesto u tri kategorije Bodybuilding athletic, Men's physique i apsolutna Men's physique.

 

Ovaj trijumf Pavlu nije samo donio tri zlatne medalje, već mu je osigurao i kvalifikaciju za jedno od najprestižnijih takmičenja u svijetu bodibildinga koje će se održati u Las Vegasu 20. septembra.

- Osjećam se izuzetno ponosno i srećno zbog postignutog uspjeha. Bilo je mnogo truda, rada i odricanja, ali se sve isplatilo kada sam stao na pobjedničko postolje. Zahvalan sam svom timu, djevojci i porodici na nesebičnoj podršci tokom cijelog procesa priprema - rekao je Pavle Škrba nakon ceremonije dodjele nagrada.

Intenzivne pripreme koje uključuju rigorozne treninge i strogu dijetu su sastavni dio njegovog svakodnevnog života. Ovaj mladi sportista iz Istočnog Sarajeva svojim rezultatima pokazuje da se uz posvećenost i upornost mogu postići vrhunski rezultati na međunarodnom nivou.

Takmičenje u Las Vegasu predstavlja veliku priliku  da se dokaže na svjetskoj sceni i pokaže svoj talenat pred najpoznatijim imenima bodibildinga.

- Nadam se da ću u Las Vegasu uspjeti ostvariti jednako dobar rezultat i dostojno predstaviti Bosnu i Hercegovinu.

Pavle Škrba je uzor mnogim mladim sportistima u regiji, pokazavši da se uz naporan rad, disciplinu i strast prema sportu može stići do vrha. Njegov uspjeh u Mostaru sigurno će inspirisati mnoge da slijede njegove stope i teže ka ostvarenju svojih sportskih snova.

Komentari 0
Povezane vijesti
U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
Turnir u malom fudbalu u Istočnom Starom Gradu od petka do nedjelje Turnir u malom fudbalu u Istočnom Starom Gradu od petka do nedjelje
Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  17h 54m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  14h 45m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  19h 49m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  18h 36m
  3
 • Dvije bebe ispale iz kolica, prevezene u Urgentni centar
  23h 40m
  1