Pedijatar endokrinolog od sada i u Bolnici "Srbija"

17.05.2023. 14:28
0
IZVOR: srna.rs

Pedijatar endokrinolog Nataša Golijanin počela je da radi u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Rukovodstvo Bolnice "Srbija" prepoznalo je problem nedostatka pedijatra endokrinologa na području regije i uputilo doktoricu Golijanin na supspecijalizaciju iz ove oblasti.

Golijanin je rekla da je na području Sarajevsko-romanijske regije proteklih godina došlo do povećanja broja djece oboljele od dijabetesa.

- Dijabetes je specifična bolest i zahtjeva redovne kontrole, posebne tretmane i postupke. Do sada su pacijenti morali odlaziti u Banjaluku na preglede i smatram da je veliko olakšanje i za roditelje i djecu što su sada pregledi dostupni i u našoj ustanovi - naglasila je Golijanin.

Ona je navela da se pedijatar endokrinolog bavi dijagnostikom i liječenjem specifičnih poremećaja endokrinog sistema kod djece i adolescenata.

To, kako je objasnila, uključuje poremećaje rasta, kao što je nizak rast, rani ili kasni pubertet, bolesti štitaste zlijezde, poremećaje paraštitastih žlijezda, problem sa hipofizom, nadbubrežnom žlijezdom ili polnim žlijezdama, dijabetes, nizak nivo šećera u krvi, gojaznost.

Iz Bolnice su najavili da će u petak, 19. maja, u urgentnom bloku od 14.00 časova preglede vršiti specijalista dječije plastične hirurgije Radoje Simić.

Zainteresovani pacijenti pregled mogu zakazati na broj telefona ORL ambulante 057/325-347 od 7.00 do 13.00 časova.

Za pregled je neophodna uputnica porodičnog ljekara.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    21h 6m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    19h 20m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    17h 10m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    9h 35m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    20h 25m
    0