Petogodišnjak slučajno ubio brata

16.07.2022. 19:55
0
IZVOR: Tanjug

Petogodišnji dječak iz Arkanzasa ubio je tri godine starijeg brata, javljaju američki mediji, a prema navodima lokalnih vlasti do ubistva je došlo slučajno kada se mlađi brat igrao pištoljem.

Od početka godine u takvim nesrećama, a bilo ih je 126, u SAD je ubijeno 55 osoba, a ranjeno 78, saopštila je povodom nesreće u Arkanzasu neprofitna organizacija Everytown for Gun Safety  (Gradovi bezbjedni od oružja) i podsjetila da su prošle godine zabilježena 392 takva slučaja, - 163 žrtve i 248 povrijeđenih.

- Ovo je tragičan incident koji se mogao izbjeći. Potrebno je konstatno snažno naglašavati da oružje treba da bude na sigurnom i izvan dometa djece - rekao je šerif okruga Džeferson Lafajet Vuds.

Naglasio je da neodgovorne vlasnike koji oružje ne čuvaju na adekvatan način od takvih tragedija dijeli samo delić sekunde.

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući u predgrađu Pine Blufa, grada od 40 hiljada stanovnika na oko 70 kilometara južno od glavnog grada Arkansasa Litl Roka.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Sarajevu muškarac nasmrt izbo mlađeg brata U Sarajevu muškarac nasmrt izbo mlađeg brata
Dok je ubica pucao, ona je trčala da spase brata: "Pričajte djeci o ovoj djevojčici" Dok je ubica pucao, ona je trčala da spase brata: "Pričajte djeci o ovoj djevojčici"
Komedija „Brat“ u ponedjeljak u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo Komedija „Brat“ u ponedjeljak u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 33m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 40m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 22m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 0m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 32m
    0