Petoro studenata iz BiH u Češkoj Republici pozitivno na koronavirus

02.04.2020. 18:59
0
IZVOR: Klix.ba

Ambasada BiH u Pragu je službeno informisala Ministarstvo vanjskih poslova BiH da je od studenata porijeklom iz BiH, koji trenutno borave na studiju u Olomoucu, obaviještena da je petoro njih pozitivno na virus COVID-19.

Studenti žive zajedno u studentskom domu, a rezultati testiranja su stigli danas. Svi su, odmah po saznanju da su pozitivni, prebačeni u dio doma koji je prenamijenjen za privremenu izolaciju, te će tamo boraviti pod nadzorom medicinskog osoblja.

Ambasador BiH Češkoj Republici, Martina Mlinarević se službeno obratila Ministarstvu vanjskih poslova Češke Republike, izvijestila ih o nemilom događaju, te zamolila za asistenciju studentima u slučaju da to bude neophodno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju
Mogu li studentski novčanici podnijeti visoke cijene kirija? Mogu li studentski novčanici podnijeti visoke cijene kirija?
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    14h 26m
    16
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    3h 17m
    0
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    12h 40m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    8h 55m
    0
  • Vanilice sa orasima
    9h 44m
    0