Петоро студената из БиХ у Чешкој Републици позитивно на коронавирус

02.04.2020. 18:59
0
ИЗВОР: Klix.ba

Амбасада БиХ у Прагу је службено информисала Министарство вањских послова БиХ да је од студената поријеклом из БиХ, који тренутно бораве на студију у Оломоуцу, обавијештена да је петоро њих позитивно на вирус COVID-19.

Студенти живе заједно у студентском дому, а резултати тестирања су стигли данас. Сви су, одмах по сазнању да су позитивни, пребачени у дио дома који је пренамијењен за привремену изолацију, те ће тамо боравити под надзором медицинског особља.

Амбасадор БиХ Чешкој Републици, Мартина Млинаревић се службено обратила Министарству вањских послова Чешке Републике, извијестила их о немилом догађају, те замолила за асистенцију студентима у случају да то буде неопходно.

Коментари 0
Повезане вијести
Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију
Могу ли студентски новчаници поднијети високе цијене кирија? Могу ли студентски новчаници поднијети високе цијене кирија?
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Мајор Милан Тепић и Стојадин Мирковић - војници до посљедњег даха
    12h 12m
    14
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    1h 3m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    23h 40m
    3
  • Служен парастос за погинуле и умрле припаднике Српске гарде Илиџа (ФОТО)
    10h 26m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    6h 41m
    0